DOLAR 32,4984 0.15%
EURO 34,8244 0.25%
ALTIN 2.487,731,06
BIST 9.558,490,29%
BITCOIN 2047241-0,20%
Düzce
18°

HAFİF YAĞMUR

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

208 okunma

UZMANINDAN ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR

ABONE OL
20/02/2018 11:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde tüp mide ameliyatlarının medyatik bir hal almaya başladığını belirten Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, yapılan yanlış ameliyatlar sonucu ölümler yaşadığına dikkat çekerek, hastaların deneyimli merkez ve cerrah seçiminde özenli davranmaları uyarısında bulundu.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, obezite tedavisinde en sık kullanılan yöntemlerden tüp mide ameliyatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

‘Obezite tedavisi eşittir mide küçültme’ algısı yanlış

Günümüzde var olan ‘obezite tedavisi eşittir mide küçültme’ algısının yanlış olduğunu belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, morbid obizete cerrahisi ile obizete ve metabolik cerrahinin prosedürlerinden biri olan ve en sık kullanılan yönetimin tüp mide ameliyatı olduğunu ifade etti.

Psikiyatrik değerlendirme şart

Prof. Dr. Pehlivan, hastaların ameliyat öncesinde mutlaka dahiliye uzmanı hekimlere muayene olması ve psikiyatrik değerlendirmeye tabi tutulması gerektiğine dikkat çekerek, psikiyatrik değerlendirme doğru yapıldığında hastanın ameliyata ruhen hazır olacağını belirtti.

14 yaşından 60 yaşına kadar Son dönemde tüp mide ameliyatlarının medyatik bir hal almaya başladığını dillendiren Prof. Dr. Pehlivan, 14 yaşından 60 yaşına kadar hasta grubuyla ilgilendiklerini ifade ederek bazı hastaların ameliyat olmak için kilo almaya çalıştığını ve bu durumun doğru bir davranış biçimi olmadığını da sözlerine ekledi.

“Su, hareket ve uyku tedavinin olmazsa olmazları”

Ameliyat sonrasında anahtar kelimenin iletişim olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, hastaları 1 hafta, 1 ay, 6 ay ve 1 yıl gibi belirli periyotlarda takibe aldıklarını söyleyerek, bu süreçte uygun bir diyet programının uygulandığı bilgisini paylaştı.

Ameliyat sonrasında protein, vitamin ve mineral desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Pehlivan, su, hareket ve uykunun da tedavinin olmazsa olmazları arasında yer aldığını dile getirdi.

Tüp mide ameliyatlarının çok özel bir alan olduğunu ve tecrübe gerektirdiğinin altını çizen Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, yapılan yanlış ameliyatlar sonucu ölümler yaşadığına dikkat çekerek, hastaların deneyimli merkez ve cerrah seçiminde özenli davranmaları uyarısında bulundu. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.