DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20736308,55%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

388 okunma

ÜNLÜ EDEBİYATÇILARIN ESERLERİ ÜZERİNE PANEL YAPILDI

ABONE OL
09/12/2017 09:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SOSYAL BİLİMLER’DEN  “ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI “ ETKİNLİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığının Otuzüç İlde Yürütülen “ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI “ projesi Akçakoca Öğretmen Evinde Sosyal Bilimler Lisesi Organizasyonuyla Gerçekleşti.

Düzce İlinde sekiz okulda Akçakoca’da ise Sosyal Bilimler Lisesince yürütülen  etkinlikte  Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu ve Sezai Karakoç gibi edebiyatçıların eserleri okundu.

İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer’in de izlediği projenin ilk etkinliği, Okul Müdürü Nurettin Çabuk’un gözetiminde ” Hikayemizin Yarım Asırlık Sesi” Mustafa Kutlu Paneli Düzce Arsal Lisesinden iki, Sosyal Bilimler Lisesinden üç ve Anadolu İmama Hatipten bir panelistin katılımıyla gerçekleşti.

Okul Müdürü Nurettin Çabuk’un selamlama ve projenin amacını vurguladığı konuşmasıyla açılan,  Kutlu’nun eserlerinden okumanın gerçekleştiği panelde yazar farklı yönlerden farklı bakış açılarıyla tanıtıldı.  Öğrencilerin konuya çok duyarlı oldukları ve ilgiyle izledikleri görüldü.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın himayesinde sürdürülen Eski Bakan Sami Güçlü başkanlık  ettiği Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ekibi tarafından yürütülmekte olan projenin amacının kültürel gelişim için en iyi ve etkili yolunun okumak olduğundan önemli bulunduğu ve  bu noktadan  hareketle yaygınlaştırılacağı ifade edildi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.