DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.298,460,94
BIST 9.041,862,67%
BITCOIN 2295477-0,43%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

383 okunma

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ MECLİS TOPLANTISINA KATILDI

ABONE OL
08/11/2018 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Üniversitesi Akçakoca Doğancılar kampüsünde bulunan Akçakocabey Siyasal Bilgiler Fakültesinde okuyan yaklaşık 40 öğrenci Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumuna katıldı.

Meclis oturumunu sonuna kadar dikkatlice izleyen öğrenciler, oturumun sonunda Akçakoca’da okuyan yüksek öğretim öğrencilerinin yaşadıkları sorunları Meclis’e aktardılar.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, oturumun sonunda öğrencilerin sorunlarını dinlemek için kendilerine söz verdi ve taleplerini not aldırdı.

Üniversite adına kürsüye davet edilen Öğretim Üyesi Dr. Hicran Hamza Çelikyay,  fakültede okuyan öğrencilerin mahalli idarelerle ilgili derslerine yardımcı olması açısından bugünkü Meclis toplantısına katıldıklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan Yemenici ve tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Çelikyay konuşmasında fakültede okuyan öğrencilerin, özellikle üniversiteye gitmelerini sağlayan servislerle ilgili sıkıntılarının olduğunu değindi.

Servislerin zamanında gelmemesi nedeniyle  öğrencilerin mağdur edildiğini belirten Çelikyay, “Öğrencilerimiz özellikle servislerden sıkıntı çektiklerini dile getirmekte. Servis araçları hem zamanında gelmiyor hem de ücretleri yüksek” dedi.

Çelikyay’ın konuşmasının ardından, söz alan öğrenciler de özellikle kendi yaşadıkları deneyimleri aktararak servis sorununu dile getirdiler.

Daha sonra Akçakoca Belediyesine bağlı halk otobüsü işletmeciliği de yapmış olan meclis üyesi Hasan Ali Yanmaz ile 6 yıl boyunca üniversite servis kooperatifi başkanlığını yapmış olan meclis üyesi Uğur Özcan soruna yönelik olarak birer konuşma yaptılar.

Tüm konuşulanları dinleyen ve notlar aldıran Başkan Yemenici ise konuyu sıkı takip ettiklerini fakat münferit olduğunu düşündüğü bazı sorunları çözmek için derhal girişim başlatacağını belirterek öğrenci, üniversite, kooperatif ve belediye temsilcilerinin içinde yer aldığı bir komisyon kurarak meseleyi bir sisteme bağlamanın çalışmasına başlayacaklarını söyledi.

Yemenici ayrıca, üniversite yolu ile ilgili olarak kendilerinin hazırladığı projenin onayını beklediklerini, onayı halinde derhal bisiklet yollarına sahip ve modern aydınlatmalara kavuşmuş yol yapımına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı, Meclis üyeleri ve üniversite heyeti bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.