DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÜMİT YILMAZ’IN VEKİLLİK İŞİ ZOR…
2855 okunma

ÜMİT YILMAZ’IN VEKİLLİK İŞİ ZOR…

ABONE OL
07/05/2023 11:43
ÜMİT YILMAZ’IN VEKİLLİK İŞİ ZOR…
2

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz’ın 14 mayıs seçimlerinde vekil olma işi biraz zora girmiş durumda. 2018 seçimlerinde Ak Parti’ye tepki veren seçmenlerin yöneldikleri MHP’de kıl payı vekilliği kazanan Ümit Yılmaz’ın vekilliğine bir engel de Ak Parti’nin 2. sıra vekil adayı Ercan Öztürk’ün Akçakocalı olması.

Ümit Yılmaz’ın 11 oy farkla vekil seçildiği 2018 seçimlerindeki havanın tersi bir durumun yaşanıyor olması, kendisinin bu kez vekil seçilebilme ihtimalini zora sokmuş durumda.

Ümit Yıımaz’ın neden vekil seçilemeyeceğini destekleyen koşullar ise şöyle sıralanabilir:

1- MHP’nin Türkiye genelinde 2018 seçimleri öncesindeki oy oranının altında bir seyir izlemesi, Ümit Yılmaz’a Düzce’de verilecek destekte bir azalmanın olacağına işaret sayılıyor. Tüm Türkiye’de kan kaybeden MHP’nin ilk fire vereceği yerler arasında muhakkak ki 11 oy farkla seçim kazanılmış olan Düzce var.

2- 2018’de Cumhur İttifakı’nın lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren Ak Partili seçmenlerin bir bölümü, Düzce’de belirlenen Ak Parti vekil adaylarına tepki vererek milletvekilliği seçimlerinde MHP’ye oy attı. Ümit Yılmaz, Ak Parti’ye tepki olarak MHP’ye verilen oylarla milletvekilliğini kazanabildi.

14 Mayıs seçimlerine giderken, Ak Parti’nin vekil isimlerine tepki duyduklarını gösteren bir emareye rastlanmadı. Aksine, adaylardan Ayşe Keşir’in Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olması hasebiyle, Düzce ve ilçelerine gelecek hizmetleri hızlandıracağına olan inanç oldukça yüksek. Bu açıdan görünen o ki, Ak Parti’nin bu seçimde başka bir partiye gidecek kayıp-kaçak oyları olmayacak.

3- MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz’ın seçildikten sonra memleketi olan Akçakoca ve Düzce’ye pek uğramaması da ona olan beklentinin giderek sönümlenmesine yol açtı.

Vekilliği döneminde Akçakoca’ya birkaç kez gelen ve 5 yıl boyunca yerel basın mensuplarına demeç vermekten uzak duran Yılmaz’ın yaptıkları ise, vatandaşın kendisine ilettiği bazı sıkıntılarla ilgili olarak soru önergesi sunmaktan öteye geçmedi. Hemşehrileriyle sıcak ve samimi bir yakınlık kurmayan Ümit Yılmaz’ın tekraren aynı oyları alması zor görünüyor.

4- Ümit Yılmaz’ın 2018 seçimlerinde vekil seçilmesini sağlayan bir diğer etken ise Akçakocalı olması ve karşısında bir Akçakocalı adayın olmamasıydı. Ak Parti’nin 3. sıra vekil adayı olan Numan Çabuk’un Akçakocalı olarak kabul görmemesi nedeniyle, hemşehrilik bilinciyle hareket eden Akçakoca’daki Ak Partili seçmen hatırı sayılır oranda MHP adayı Ümit Yılmaz’a oy verdi.

Fakat 14 Mayıs seçimlerine giderken Ümit Yılmaz’ın bu şansını da elinden alan bir gelişme oldu. Ak Parti, 2. sıradan vekil adaylığına Akçakocalı Ercan Öztürk’ü yerleştirince, MHP’ye verilen Ak Partili oyların gerisin geri Ak Parti’ye dönme ihtimali belirdi.

5- CHP ve İYİ Parti’nin Düzce’de ortak aday ile seçime girme kararı alması Ümit Yılmaz’ın seçilme ihtimalini daha da zora soktu. Her iki partinin hem geçmişte aldıkları oyların toplamına bakıldığında hem de saha anketlerine göz atıldığında görülen o ki Düzce’de bir milletvekili çıkartıyorlar. Bu durumda kalan 2 vekilden birinin MHP’den olması, hele de Ak Parti seçmeninin kendi partisine olan dönüşünün alenen görüldüğü bu günlerde,  giderek zayıf bir seçenek haline geliyor.

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.