DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20783701,01%
Düzce
24°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

1398 okunma

Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi’nden ‘Otizm Farkındalık Günü’ etkinliği

ABONE OL
02/04/2021 16:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’nin Akçakoca İlçesinde Türk Kızılay’ı “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında yapmış olduğu etkinlikte farkındalık oluşturmak için tahtaya el bastı ve gökyüzüne mavi balonlar bıraktı.

Akçakoca Türk Kızılay şubesi koordinesinde otizmli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla Döngelli köyünde Mehmet Sevil Özel Eğitim Uygulama Okulu bahçesinde etkinlik düzenlendi.,

Etkinliğe gelen çocuklar için tahtaya el basıldı, hediyeler dağıtıldı ve gökyüzüne mavi balonlar bırakıldı.

AYrıca, otizmli çocuklar, okul bahçesinde aktiviteler yaparak eğlendi.

Türk Kızılay’ı Akçakoca Şube Başkanı Özkan Öztürk, yaptığı açıklamada, otizmli bireylerin topluma kazanılmasının önemli olduğunu söyledi.

Öztürk, ”Otizmli çocuklar için tahtaya el bastıklarını ifade eden, Öztürk”Otizmli bireylerin toplum içinde kazandırılması ve daha aktif olması için bugün böyle bir organizasyon yaptık ve kutluyoruz. Bugün bu faaliyetimizi yapmamızın amaçlarından bir tanesi otizmli bireylerimize mutlu bir gün yaşatmak. Kızılay olarak bütün birimlerimizle burada bir etkinlik oluşturduk. Farkındalık olsun diye yaptırmış olduğumuz tahtaya el bastık. Oyuncak hediye ettik. Otizmliler için mavi balon bıraktık” dedi.

Mehmet Sevil Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hayrettin Akman, öğrencilerin eğlenceli bir gün geçirdiğini belirterek şöyle konuştu :

“Bugün öğrencilerimiz gönüllerince eğlendiler ve aktivitelerde bulundular. bugün olduğu gibi öğrencilerimizin her gün neşeli ve mutlu bir şekilde eğlenmelerini istiyoruz.”

Türk Kızılay Gençlik Kolları Başkanı Şüheda Ertürk de, çocuklar dünyanın en güzel rekleri ve hiçbir renk hiçbirinden farklı olmadığı için farkındalık için buradayız. Her çocuk bizim için değerlidir. Bunun için ses getirebilmek için genç Kızılay Gençlik kolları, kadın kolları ve Başkanımızla katıldık. “ dedi.

Etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.