DOLAR 32,3777 0.16%
EURO 34,9626 -0.34%
ALTIN 2.324,400,23
BIST 9.090,110,11%
BITCOIN 2266673-0,25%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

279 okunma

TÜRK DÜNYASI BELEDİYE BAŞKANLARI AKÇAKOCA’DA

ABONE OL
17/07/2018 23:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da düzenlenecek 2 günlük organizasyon ile Düzce Belediyesinin Organize Ettiği Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) temsilcileri, Temmuz ayı toplantısı Akçakoca’da Başladı.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenicinin ev sahibi olarak Akçakoca Hamsi Balık –Et Lokantasında verdikleri tanışma yemeğine, Kırgızistan Yerel Yönetimler Başkanı, Azerbaycan Şehirler Birliği Başkanı, Makedonya Ohrid Belediye Başkan Yardımcısı, Bosna – Hersek Sarajevo Novigrad Belediye Başkanının da aralarında yer aldığı, Birlik üyesi 7’si yabancı ülkeden olmak üzere toplam 32 il ve ilçe belediye başkanı ya da yöneticisi katıldı.

Konukları tesis girişinde karşılayan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, kendileriyle gece boyunca yakından ilgilendiler.

Tanışma yemeği esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, bu toplantının göreve geldiklerinden beri yaptıkları 3. toplantı olduğunu söyledi.

Tüm misafirleri Düzce Akçakoca’da iki gün boyunca ağırlayacaklarını belirten Başkan Ay, konukları bölgemizin tarihi ve turistik yerlerinde gezdirerek Düzce’nin  tanıtımına katkıda bulunacaklarını söyledi.

Başkan Ay Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye ve konuklara teşekkür ettiğini belirtirken, misafirleri bu gece Akçakoca’da ağırlayacaklarını, sabah saatlerinden itibaren toplantılarını gerçekleştireceklerini ifade etti.

Toplantıların ardından deniz ve tekne turu yapacaklarını ve ardından da Düzce’nin turistik yerlerinin gezileceğini söyledi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de yaptığı konuşmada, Düzce belediye başkanına teşekkür etti.

Yemenici, TDBB’nin binin üzerinde üyesi olan bir kuruluş olduğunu söyledi. Bu toplantının belediyeler arasında bilgi alışverişi ile kaynaşma noktasında önemli bir işlev yüklendiğini söyledi. Ayrıca Akçakoca’nın tanıtımı noktasında önemli bir işlevi de olacağını belirten başkan Yemenici, konuklara ve tüm katılımcılara teşekkür ederek bitirdi konuşmasını.

Her iki Belediye başkanından sonra basın mensuplarının karşısına geçen Kırgızistan Yerel Yönetimler Bakanı Bahtiyar Osmanoviç ile Azerbaycan Belediyeler Birliği Başkanı Temraz Tagiyev de teşekkür ederek başladılar konuşmalarına.

Her iki temsilci de geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yaşanan seçim sürecinin Türkiye’ye hayırlı olmasını dilediklerini belirterek, bugüne değin kendi ülkeleri ile Türkiye arasında yürütülen ikili ilişkilerin bundan sonra da sağlıklı ve selametle geçeceğini ümit ve temenni ettiklerini ifade ettiler.

Konuk heyet ve ev sahiplerinin birlikte yedikleri akşam yemeği ve ardından yaptıkları sohbetler sonrasında tüm heyet konaklamak üzere kaldıkları otele döndü.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.