DOLAR 32,5019 0.16%
EURO 34,7650 0.1%
ALTIN 2.480,960,78
BIST 9.568,760,40%
BITCOIN 20652203,45%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TARİHİ KAPKİRLİ MAHALLESİ SAKİNLERİNDEN KAZANLAR DOLUSU AŞURE İKRAMI
2676 okunma

TARİHİ KAPKİRLİ MAHALLESİ SAKİNLERİNDEN KAZANLAR DOLUSU AŞURE İKRAMI

ABONE OL
11/08/2022 09:42
TARİHİ KAPKİRLİ MAHALLESİ SAKİNLERİNDEN KAZANLAR DOLUSU AŞURE İKRAMI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da kadim gelenekleri yaşatmasıyla ünlü tarihi Kapkirli mahallesinin sakinleri, bir araya gelip imece usulüyle pişirdikleri aşureleri ikram ettiler.

 

 

apkirli mahallesinde bir araya gelen kadınlar, Muharrem ayı dolayısıyla evlerinden getirdikleri baklagiller, fındık, ceviz, üzüm ve bunlara ekledikleri birçok malzemeyi kazanların içine döktü. Yaklaşık 3 saat süren pişirmenin ardından aşureler, mahalle halkına ve misafirlere dağıtıldı.

 

 

Mahalle sakini Tijen Arısoy da, gelenekleri yaşatmak için aşurenin yapıldığını belirterek, “Eski kültürümüzü yaşatmak istedik. Eskiden devamlı yapıyorduk. Ancak pandemi dolayısıyla yapamadık. Bugün bir araya gelerek yapmak istedik. Tatlı ve tuzlu olarak 4 kazan aşure yaptık. Tatlı aşure çok yakından bilinse de Türk geleneğinde tuzlu aşure hep vardı, biz de yaptık. Nuh’un gemisinde yapıldığı için bu geleneği sürdürmek istedik. Bizim mahalle kültüründe tuzlu aşure, ‘aşure çorbası’ diye geçer” dedi.

 

 

Arısoy, 4 kazanda yapılan aşurenin 500 kişilik olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

Mahalle sakinlerinden Rukiye Bilgin de kardeşinden böyle bir fikir geldiğini, mahalle sakinleri olarak destek vermek istediklerini belirtirken, Muharrem ayı hürmetine yaptıkları aşureyi komşulara, mahelle sakinlerine ve yoldan geçen herkese ikram ettiklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.