DOLAR 32,5141 -0.09%
EURO 34,9634 0.34%
ALTIN 2.432,730,41
BIST 9.779,580,59%
BITCOIN 2077867-3,87%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

255 okunma

TARİH TARİH SÖZ VERDİLER

ABONE OL
03/08/2017 12:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Düzce’ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Düzce’deki incelemelerinin sonunda bir değerlendirmede bulundu. Düzce’deki projelerin söz verilen tarihte bitirileceğini belirten Arslan, “Birçok projenin bitmesi suretiyle gerek Düzce’nin gerek Akçakoca’nın çehresi değişecek.” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, asfalt dökme makinesi üzerinde mikrofonumuza yaptığı açıklamasında ise yaptıkları toplantı sonucunda belediye ve valiliğin tüm taleplerinin yerine getirileceğini belirtti.

Bir dizi incelemelerde bulunmak ve sorunları yerinde tespit etmek üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte dün Düzce’ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Düzce’deki temaslarından sonra Akçakoca’ya hareket etti.

25 yıldır tamamlanması beklenen Akçakoca-Melenağzı yolu ile balıkçı barınağında yerinde durum değerlendirmesi yapan Bakan Arslan, incelemelerinin ardından basın mensuplarına bir değerlendirmede bulundu. “Süresi içinde bitireceğiz” Başlanılan çalışmaların süresi içerisinde bitirileceğini kaydeden Arslan, şöyle konuştu: “Memnuniyetle söyleyebiliriz ki Düzce ve ilçelerinde, şu anda da Akçakoca’dayız başlattığımız projelerle ilgili öngördüğümüz hedefler doğrultusunda çalışmalarımız yürüyor. Bundan sonra önümüzdeki 3 yılda Düzce ve ilçelerimizdeki çalışmalarımızı programladığımız gibi başlayacağız ve süresi içinde bitireceğiz.”

Akçakoca’nın sorunları bitecek

Akçakoca’daki çalışmalar hakkında da bir değerlendirmede bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kentin ulaşımda yaşanan sorunlarını sorun olmaktan çıkartacaklarına işaret etti. Arslan çalışmalar hakkında, “Akçakoca ile ilgili bir değerlendirme yapmak gerekirse Akçakoca’nın mevcut limanının yat limanı haline getirilmesi ile ilgili sözümüz vardı. Onun etüt ve projelerini yapıyoruz. Buranın yat limanı olabilmesi için onun yerine bir balıkçı barınağının yapılması gerekiyor. Bununla ilgili Etüt projeleri ve ÇED biter bitmez çalışmalarına başlayacağız. Akçakoca’da uzunca bir sahil var ancak ilçe merkezinde insanların daha rahat denize girebilecekleri sahillerin oluşması adına da mahmuz ihtiyaçları vardı. Onların da etüt projelerini yapıyoruz bu sene bitirir bitirmez yapımlarına başlayacağız. Karadeniz Sahil Yolu’nun proje çalışmaları bitiyor yine çalışmalarına başlayacağız. Mevcut yolun daha önce yaptığımız bir kısmı vardı 6 kilometrelik yapılması gereken kısmın 3 kilometresi bitti. Kalan 3 kilometrenin ihalesi dahil 3 kilometresini yaptık. İş başladı bu yılsonuna kadar bitecek. En önemli yollardan biri Düzce’yi Akçakoca’ya bağlayan yolun standardının yükseltilmesi ve kaliteli asfalt hale getirilmesini gördünüz. İncelemelerde bulunduk. Çok özel bir asfalt uygulaması yapılıyor. Bazalt taşın olduğu mastik taş asfalt uygulanıyor. En az 15 yıllık kaliteli bir ömrü var. Kısa sürede bitireceğiz.”

Son olarak güzel ve verimli bir gün geçirdiklerini belirten Arslan, amaçlarının insanların yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yapmayacağımız bir işin sözünü vermedik”

“Değerli Sanayi Bakanımız ile birlikte ülkenin her yerinde olduğu gibi sanayinin olmazsa olmazı ulaşım ve erişimi, erişim ve ulaşımın da sağlanmasının tek başına bir anlam ifade etmediğini çünkü insanımızın yaşam standardını yükseltiyoruz. Taşımacılık anlamında yaşamına konfor katıyor. Ama bunu yükler, sanayi ve endüstri ile birlikte daha anlamlı hale geldiğini biliyoruz. İki bakanlık kol kola birbirini destekleyecek bir proje süreci yürütüyoruz. Aynı şeyi Düzce’ye de yapmaya devam edeceğiz. AK Parti hükümetlerinde biz yapmayacağımız bir işin sözünü vermedik. Söz verdiğimiz her işin de gereğini yapıyoruz. Bugün de ilde değerli bakanım ve arkadaşlarla tarih tarih söz verdik ki aynen sözümüzde durarak yerine getireceğiz. Düzce eski Düzce değil. Çehresi değişmiş durumda ama inşallah bu yıl sonu birçok proje bitiyor. Önümüzdeki yıl da birçok projenin bitmesi suretiyle gerek Düzce’nin gerek ilçenin çehresi daha fazla değişecek. Tekrar Düzce’de buluşmak dileğiyle.”

“Bütün talepleri yerine getirecekler”

Öte yandan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den de Akçakoca yolunun asfaltlama çalışmaları sırasında finisher adı verilen asfalt dökme makinesi üzerinde bir değerlendirme aldık. Bakan Özlü, mikrofonumuza şu açıklamalarda bulundu: “Ulaştırma Bakanımız büyük bir nezaket gösterdiler. Ben bundan birkaç ay önce bakanımıza Karayolları Genel Müdürümüzle birlikte Düzce’ye gidelim, Düzce’deki yol durumlarını inceleyelim, hızlandırabilir miyiz diye ricada bulunmuştum. Sayın Bakanımız “Hayır bizzat ben geleyim, birlikte incelemelerde bulunalım” diye söyledi. Programı çok yoğundu. Bir de kardeşi vefat etmişti. Nasip bugüneymiş. Güzel bir toplantı oldu. Belediye ve valiliğimizin bütün taleplerini yerine getireceklerini ifade ettiler kendilerine çok teşekkür ediyoruz.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.