DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21576140,07%
Düzce
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

411 okunma

Tanal: Bezirgan Köprüsü, fındıkçının zararları, afetzede ödemeleri neden yapılmıyor

ABONE OL
12/06/2020 12:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Düzce Koordinatör vekili Mahmut Tanal geçtiğimiz hafta Düzce’nin ve Akçakoca’nın köylerinde yaptığı çalışmaları rapor haline getirerek parlamento gündemine taşıdı.

CHP’li vekil Tanal özellikle 18 Temmuz 2019’da Akçakoca’yı etkisi altına alan sel afetinde yıkılan Bezirgan Köprüsü’nün 10 aydır yapılmamasını Meclis gündemine taşıyarak, bu köprünün bir an önce yapılmasını istedi.

Düzce’nin seçilmiş 3 milletvekili olmasına rağmen koordinatörü olduğu Düzce’nin ve ilçelerinin sorunlarını yakından takip ederek TBMM çatısı altında çözüm arayan Tanal, bu çabalarıyla Düzce ve ilçelerinde vatandaşların ve mağdur köylülerin gönüllerinde taht kuruyor.

Son olarak dünkü Meclis oturumunda kürsüden konuşan Vekil Tanal, Düzce’nin sorunlarını saymakla bitmeyeceğini, köylerde sorunların had safhada olduğunu,  ayrıca hava kirliliği ve işsizliğin de Düzce’de korkunç boyutlarda olduğunu söyledi.

Düzce’nin köylerinde mevcut olan kuyuların temizlenmediğini ve dezenfekte edilmediğini ifade eden Tanal, Yığılca – Düzce arasındaki yolların yapılmadığını, uzun zamandır söz verildiği halde bu sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Türkiye’nin en kaliteli balının yığılca’da olduğunu iddia eden Tanal, bal arıcılığın da yığılca’da bitirme noktasına gelindiğini, arıcılara yeterince sahip çıkılmadığını ifade etti.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, ”Düzceliler oy veriyor, destek veriyor ama hizmete gelince Düzce’ye yeterli hizmet verilmiyor. Yazık günah değil mi. Bu Düzce’nin kabahati mi? Oy vermekle suç mu işliyorlar? Madem Düzceliler oy veriyor Düzcelilere hak ettiği bir hizmeti vermek zorundasınız” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ayrıca, Düzce MHP milletvekili Ümit Yılmaz’ın kendisinin iddiaları üzerine bir açıklama yapması üzerine bir kez daha söz aldı.

Tanal, ”18 Temmuz 2019 tarihinde Düzce’de yaşanan sel felaketi nedeniyle Düzcelilerin  mağduriyetinin ancak yüzde onu ödenmiştir. Uğurlu köyünün Bezirgan Köprüsü 1 yıl geçtiği halde neden yapılmamıştır? Esmahanım köyünde 5 tane köprü var 3 tanesi yıkılmıştır, halen yapılamamıştır. Düzcelilerin bu mağduriyeti bugüne kadar, Esmahanım’dan tutun Uğurlu Köyü, Melenağzı köyü ve diğer tüm köylerin mağduriyeti giderilmemiştir.  Sayın AK Parti ve MHP Düzce milletvekillerine sesleniyorum: Bu bir yılı aşkındır geçen bu süre içerisinde bu köprüleri  niye yapmıyorsunuz? Vatandaşın bu mağduriyetini neden gidermiyorsunuz? vatandaşlar tarlasına gitmek için traktörle geçiyor, traktörü olmayan geçemiyor” şeklinde konuştu.

CHP milletvekili Tanal son olarak söz aldığı bir konuşmasında ”sizin vasıtanızla Cumhurbaşkanlığına, ilgili Bakanlığa ve Düzce Ak Parti Milletvekillerine soruyorum: Hafta sonu ben Düzce ilimizdeydim. Düzce ilimizin Akçakoca ilçesinde 22 Mayıs 2020 tarihinde meydana gelen şiddetli rüzgar ve fırtına sonrasında, 37 köyümüze toplam 29.400 m²alanda zarar oluşmuştur. Meydana gelen fırtınadan dolayı 1.905 çiftçimiz zarar görmüştür ve bu zarar nedeniyle AK Parti Düzce milletvekili Fahri Çakır’a sesleniyorum: Bu zarar gören 37 köye bugüne kadar neden gitmemiştir? Üreticilerin bu zararları ne zaman ödenecektir? Aynı şekilde 18 Temmuz 2019 tarihinde Düzce’de yaşanan sel felaketinden dolayı Akçakoca’daki yıkılmış Bezirgan Köprüsü ne zaman yapılacaktır?” dedi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ