DOLAR 32,4947 -0.15%
EURO 34,9827 0.38%
ALTIN 2.434,490,48
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2092225-0,71%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Stantlar Orman İşletme’ye geçti… Dükkanların Akçakocalılardan alınma ihtimali kapıda
5668 okunma

Stantlar Orman İşletme’ye geçti… Dükkanların Akçakocalılardan alınma ihtimali kapıda

ABONE OL
15/06/2021 17:43
Stantlar Orman İşletme’ye geçti… Dükkanların Akçakocalılardan alınma ihtimali kapıda
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü arasında yapılan bir protokol ile belediye tarafından yapılan fakat senelik 100 bin lira civarında bir meblağa Orman İşletmesi’nden kiralanan stantların yıllık kiraları ödenmeyince, dükkanlar Orman İşletmesi Müdürlüğü’ne geçti.

Akçakoca Belediyesi tarafından hediyelik eşya pazarı olarak kurulan stantlar, Akçakocalı esnaflara kiralanmıştı. Özellikle yaz aylarında oldukça rağbet gören Çınar caddesindeki hediyelik eşya stantlarının belediye tarafından ödenmesi gereken senelik 100 bin lira dolayındaki kira bedeli ödenemeyince, dükkanlar Orman İşletme Müdürlüğü’ne geçti.

İçerisinde 19 dükkanın yer aldığı hediyelik eşya stantlarının Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yeniden ihale edilip kiraya verilmesi bekleniyor.

Orman İşletme Müdürlüğü ihale ile kiralama yoluna gittiği taktirde, özellikle ilçe dışından esnafların iştahını kabartan deniz manzaralı dükkanların Akçakocalılardan daha çok kirayı verenlere teslim edilmesi bekleniyor.

Akçakoca belediyesi kira bedelini ödeyemediği için ihale sürecinin dışında kalacak. Orman İşletme’nin belirleyici olduğu yeniden kiralama sürecinde, dükkanların Düzcelilere ya da diğer şehirlerden gelenlere verilmesiyle ilçenin küçük esnafına verilmiş olan destek kısmen son bulacağı gibi, büyük olasılıkla hediyelik eşya pazarı olan stantlar, farklı ürün satışına elverişli hale getirilerek bu özelliğini de kaybedecek.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.