DOLAR 32,6010 0.38%
EURO 34,8227 0.25%
ALTIN 2.496,520,50
BIST 9.468,18-0,59%
BITCOIN 21076745,08%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

391 okunma

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu Akçakoca’da

ABONE OL
08/09/2017 12:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Akçakoca Huzur Tatil Köyünde Üç Günlük Kampa Katılan Anadolu Gençlik Derneği Üniversiteler Temsilcilerine Yönelik Ders Niteliğindeki Konuşmasında İç Ve Dış Politikalar İle Milli Görüşün Temel İlkeleri  ve Türk Eğitim Sistemi Konusunda Açıklamalarda Bulundu.

Beraberinde, Saadet partisi İl ve İlçe Başkanları ile AGD Genel başkanı olduğu halde AGD kampını ziyaret eden “İşte Ordu İşte Komutan “sloganları ile karşılanan Karamollaoğlu iki saati aşkın konuşmasında “Sizler Anadolu Gençlik Derneği Türkiye’mizin geleceğinde etkili olacak insanların yetiştirilmesinde etkin rol oynayan bir kurum olma durumundadır.

 

Üniversite gençliği olarak sizler bu halkada en önemli aktörlersiniz. Ülke meseleleri ile ilgili olmak genellikle Üniversite yaşamında başlıyor ve tanışıyorsunuz. Çoğunuz bir mesleği tercihle yola çıkmanıza karşın buna ulaşamayabiliyorsunuz. Zira bizim eğitim sistemimiz milli olmaktan uzak ve bir türlü bizim istediğimiz mecraya sokulamadı. Bir çok dışarı kökenli sistemler getirildi denen di ancak eğitim ve öğretimde istenilen standartlara ulaşılamadı. “ dedi.

 

Eğitim modelimizde toplumun değerlerini dikkate alacak ve sorunlarını çözümünde hakkaniyet ölçüsünde çalışacak bu yönde emek sarfedecek bireyler yetiştirmekten uzak olduğunu vurgulayan Karamaollaoğlu; “Bu konuda mücadele edecek bir gençlik yetiştirilmiyor. Bu değerler bizim eğitim sistemimizde yok. Herkese ben demek öğretiliyor.” Diyerek konuşmasını sürdüren Karamollaoğlu meslek seçiminde ve bu konuda eğitim alırken yaparak yaşayarak öğrenmeye önem verilmediğini vurguladı.

Anadolu Gençlik Derneğinin doğru yolda ilerlediğini aktaran Karamollaoğlu, insanların çevresindeki tüm canlı yaratıklardan farklı olduğunu ifade ederek, “Bizi farklı kılan düşünebilme kabiliyetidir. Cenabı Hakk’ın bize bahşettiği bu hakkın kadrini bilmemiz lazım. Doğru tercihte bulunabildiğimiz zaman eşrefi mahkukat noktasına yükseliriz. Yani yaratılmışların en yükseğinde yer alırız. Diğerinde en altta yer alırız. İman bize bahsedilen en büyük nimettir. Aklımızla düşünürüz. Aklı olmayanın dini yoktur. Hükümdür bu. Onun için sizler Anadolu Gençlik olarak farklı şekilde yetiştiriliyorsunuz. Doğru bir tercih yapmışsınız. Bizim temelde -ister Anadolu Gençlik diyelim- ya da başka bir şey diyelim Milli Görüş anlayışı inancımızın nasıl şekilleneceğini gösterir. Bundan dolayı bu tercihiniz AGD nin size gösterdiği hedef önemsenmelidir” diyerek tamamladı. Karamollaoğlu’nun konuşmasının ardından . toplantı basına kapalı olarak devam etti Eğitim programı Pazar günü sona erecek.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.