DOLAR 32,6827 0.59%
EURO 35,1492 0.16%
ALTIN 2.524,321,62
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 2002077-0,73%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

SKANDALLARLA ANILAN OKUL MÜDÜRÜNÜ İLÇE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE ATADILAR
4318 okunma

SKANDALLARLA ANILAN OKUL MÜDÜRÜNÜ İLÇE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE ATADILAR

ABONE OL
07/01/2022 14:03
SKANDALLARLA ANILAN OKUL MÜDÜRÜNÜ İLÇE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE ATADILAR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde adı skandallarla anılan Akçakoca Atatürk Ortaokulu müdürü Aykan Gülbahar’ın işlediği kusurlar nedeniyle cezalandırılmak yerine adeta ödüllendirilerek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne atanması, mağdur ettiği çocuklar ve ailesi kadar ilçe halkının da tepkisini çekti.

Kendi okulunda okuyan 2 başarılı kardeş öğrenciyi yaptığı asılsız ihbarla karakollarda ifade vermeye ve hastanede darp raporu aldırmak için fiziki ve psikolojik testlerden geçmelerine neden olan müdür Gülbahar, yaptığı ihbarın Savcılık tarafından geçersiz bulunması ve ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ şeklindeki açık hükmüne rağmen mağdur ettiği öğrenciler ve ailelerinden özür dilemedi.

Gördükleri haksız muameleyle arkadaşlarından utanarak okula gitmek istemeyen mağdur öğrencilerle ilgili hiç bir adım atmayıp, öğrencileri bu zor süreçte adeta kaderine terk eden müdür Gülbahar’ın skandalları nedeniyle öğrenciler, okullarını değiştirmek zorunda kalmışlardı.

Gittikleri yeni okullarında bazı derslerden birkaç ünite geri kalmış olduklarını söyleyen öğrenciler için ise babaları Ş.E., saatlik ücretlerle öğretmen tutarak çocukların derslerini telafi etmelerini sağlamıştı.

İkisi de ilçe ve il düzeyinde dereceli olan başarılı öğrencilerin eğitim hayatlarının neredeyse bitmesine yol açan okul müdürü Aykan Gülbahar’ın, öğrencilere ve ailesine yaşattıkları mağduriyet sebebiyle idari olarak cezalandırılması beklenirken, mağdur öğrenciler ve anne babaları, müdür Gülbahar’ın terfi haberiyle bir kez daha yıkıldılar.

Tüm skandallarına rağmen Akçakoca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü yapılan Aykan Gülbahar’ın, elde ettiği bu yeni yetkilerle başka öğrenci ve aileleri de mağdur etmelerinden endişe duyduğunu dile getiren baba Ş.E., müdür Gülbahar ile yargı nezdinde verdikleri mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek, ”Biz mağdur edildik ama başka ailelerin ve öğrencilerin mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı (CİMER) başta olmak üzere, tüm yetkili birimlerle yazışmamız devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.