DOLAR 32,3891 0.02%
EURO 34,5841 -0.12%
ALTIN 2.378,64-0,05
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1951526-5,43%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Siz birbirinize düştükçe Akçakoca daha çok kaybedecek, buna tahammülümüz yok
7464 okunma

Siz birbirinize düştükçe Akçakoca daha çok kaybedecek, buna tahammülümüz yok

ABONE OL
12/05/2021 20:23
Siz birbirinize düştükçe Akçakoca daha çok kaybedecek, buna tahammülümüz yok
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da son dönemde ortaya çıkan bazı meş’un gelişmeler, bir uyarı yazısı yazmayı, belki de oluşturulmaya çalışılan zifiri karanlığa bir işaret fişeği çakmayı zorunlu hâle getirdi.

İlçenin söz ve yetki sahibi çevrelerini birbirine düşürmenin dışında bir amaca hizmet etmeyen, ilçe halkının gerçek gündeminin dışında, merdiven altlarında oluşturulan çeşitli yapay gündemlerin tamamen algı operasyonları kurgusuyla yapılıyor olması gerçekliği bir yana, bu kurguların senaristlerinin ilçe dışından olmaları, Akçakoca’nın geçmişinde yer almadıkları gibi geleceğinde de yeri olmayacak mahfillerden müteşekkil oluşları, bu günlerde tehlikeye karşı daha uyanık olmayı dayatıyor bizlere.

Okan Yanmaz ve Esvet Sarıoğlu arasında kavga çıkmasından medet umanların, Akçakoca’ya hizmet gelmesini istiyor olmalarına inanmak nasıl bir saflık ise, bu çabaların yoğunluğu ve sürekliliğini görüp de tedbir geliştirmeyen siyaset ortaklarının bu vurdumduymaz halleri de aynı derecede saflıktır.

Yapılan düzmece haberler ve oluşturulmaya çalışılan algı mealen şu şekilde… Neymiş, Akçakoca’ya yarı olimpik havuz gelecekmiş de Akçakoca belediyesini MHP kazandı diye Bakanlık bu işten vazgeçmiş.

Neresinden tutarsanız elinizde kalacak saçmalıklarla dolu bu iddianın haber yapılıyor olması özel ve sinsi bir gayretin ürünü olmakla birlikte gelin bu yaklaşımı birlikte analiz edelim.

Birincisi, bu yaklaşım son dönem genel siyasetinin gelişme dinamiklerine aykırılık taşıdığı için saçmadır. Neden mi? Açıklayayım.

Tepede Cumhur İttifakı isimli köklü bir siyaset ortaklığı var. Bu ortaklık hayati önemde bir ortaklık olduğu için ortaklardan herhangi birinin diğerine siyasi çalım atması ayaklarının kırılmasıyla sonuçlanır. Bu bağlamda, Ak Parti iktidarının sırf belediye MHP’ye geçti diye ona yapılacak hizmeti kestiğine dair iddia saçma olduğu kadar, siyaseten cezası kesilecek hassas bir durumdur. Bunu geçin bir kere.

İkincisi, iddianın kendisi yalandır, gerçeklikle ilgisi yoktur. Neden mi? Açıklayayım.

Bakan beyin Akçakoca’ya yapılması sözünü verdiği yarı olimpik havuz projesi devam etmektedir. Yani projeden vazgeçilme diye bir şey olmadığı gibi proje başka bir ilçeye de kaydırılmış falan değildir. Sadece, Akçakoca dışında sonradan geliştirilen bir proje ile 4 ilçenin ortasına ve tümünün kullanıma açılacak ortak bir havuz projesi geliştirilmiştir ve bu günlerde yapımına başlanan havuz o ortak havuzdur. İki farklı projeyi birbirine karıştırmak belki bilgi eksikliğiyle açıklanabilir ama söz konusu kurgu haberi ‘cezalandırma’ ya da ‘yer değiştirme’ mottolarıyla işleme işçiliği düpedüz algı operatörlüğüdür.

Üçüncüsü, sorunun yazıldığı şekilde olmadığını Okan Yanmaz da Esvet Sarıoğlu da bilmektedir ama onların görüşüne başvurulma gereği duyulmamıştır. Neden mi? Açıklayayım.

Çünkü asıl dert ortakların sürekli bir işbirliği halinde Akçakoca’ya hizmet kazandırma çabasını baltalamaktır. Başta da söylediğim gibi, ilçe dışında yaşayan çeşitli menfaat çevreleri, Akçakoca’nın çeşitli düzeyde yöneticileri arasına nifak sokmayı kişisel kazançları için elzem kabul ettiklerinden Akçakoca’nın yangın yerine dönmesi bile onların umurunda değildir. Keza, bu konuda yetkililerden olayın aslını öğrenmek yalan haber üretim merkezlerinin çıkarlarına ters düşeceğinden, olayın aslını öğrenmek yerine yalanları alt alta döşemek daha kestirme bir kazanç yolu olarak değerlendirilmiştir. Oysa ki Okan Yanmaz ve Esvet Sarıoğlu, bir yıla yakın bir zamandır bir arazi bulma ve bunu bakanlığa bildirme konularında kendilerince bir çalışma yürütmektedirler. Bu konuda bir istişare noksanlığı olmadığı gibi, ortak çabanın meyvesini vereceği günler ise kapıdadır.

Dördüncüsü, başkan yardımcısı Yüksel Yılmaz bu konuya bilgisi dışında dahil edilmiştir. Bu ilişkilendirme ile kurgucular tarafından hem suç işlenmiştir hem de sayın Yılmaz’ın ahı alınmıştır. Neden mi? Açıklayayım.

Sayın Yüksel Yılmaz, basınla arası oldukça iyi, her arandığında sorulara yanıt veren bir başkan yardımcısıdır. Sayın Yılmaz’ın adına haber yaparak servis etmek, verdiği bir soruya karşılık istemediği halde fotoğraflı afişlerle bir algının parçası haline getirmek kötü niyetli bir yaklaşımdır. Kent yöneticilerinin kendi demeçleri dışında haber yapılmalarına karşı tepkili oldukları bilinmekle birlikte, ‘haber’ adı altında çeşitli kurmacaların piyonu haline getirilmeye çalışılmaları habercilik falan değildir, olsa olsa haysiyet cellatlığıdır. Bu konuda kurgucuların sayın Yılmaz’dan bir özür dilemesi kaçınılmazdır.

Hülasa… Bu olay kent idarecilerinin arasına nifak tohumları serpmek için verilen çabaların ne ilkidir, ne de sonuncusu olacaktır. Belediye seçimlerinden beri Ak Parti ve belediye yönetimini bir birine düşürmeye çalışanların çeşitli organlar eliyle bunu yaptıklarına şahit olunmaktadır.

Akçakoca Belediye Başkanı sayın Okan Yanmaz, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı sayın Yüksel Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı sayın Esvet Sarıoğlu, MHP İlçe Başkanı sayın Mustafa Özensel… Cumhur İttifakı sizi birbirinize bağlayan siyasal bir bağ olabilir. Bundan daha da az önemli olmayan bir şey varsa o da bu ilçenin kent yönetiminde sorumlu ve etkili pozisyonda yer almanızdır.

Sizlerin arasında oluşacak bir gerginlik, farkında olun ya da olmayın Akçakoca’ya çok şey kaybettirecektir. Sizler ne kadar uyum içinde hareket ederseniz bu ilçe o nispette kazanır. Buraya yapılacak bir köprü, bir okul, bir hastane ancak sizin el ele vermenizle hız kazanacaktır.

Akçakoca’ya gelecek yardımlar, sübvansiyonlar ancak siz işbirliği içinde olursanız gelir. Parçalı bir idari yapı, kavgalarla anılan bir siyaset alanına Ankara’dan bir şey gelmez, gelse de yeterince gelmez.

Sevgili kent yöneticileri!.. Sizi birbirinize düşürmeye çalışan menfaat çevrelerini görün ve tedbir alın. En azından ilçemiz seçim sathı mahalline girinceye kadar aranızdaki farklılıkları bir kenara bırakarak Akçakoca için elinizi taşın altına koyun.

Hem belediyenin hem de bir bütün Akçakoca’nın uzun yıllardır yerinde saydığını, civar ilçelerin bizi geçip gittiklerini söyler dururuz. Bu geri kalmışlığımızı bir kader olmaktan çıkartmak sizin birlikte çalışmanıza bağlıdır. Bu şansı tepmeyin. Bu şansı tepen talihsiz yöneticiler olarak anılmayın.

Etrafınıza biraz daha dikkatli baktığınızda sizi tuzağa çekmek isteyenlerin çok da uzağınızda olmadıklarını göreceksiniz. Sizin adınıza küçük hesaplar yapan, sizi düşünür gibi yapıp ortaklarınıza düşman etmeye çalışanları görmez misiniz?

Sizi haber yapanlara da sizin adınıza kelam edenlere de dikkat edin. Sizi, bir diğerinize karşı üstün kılmak için yapılan küçük siyasi aksiyonların, ilçemize, ilçemizin birlik ve bütünlüğüne ne kadar zarar verdiğini artık kabul edin.

Akçakoca halkının sizden beklentisi, kişisel hırslarla ve küçük menfaat kırıntıları peşinde koşarak hareket etmeniz değildir. Aksine, bu ilçe halkı sizden ağız dalaşlarını bırakmanızı, sataşmalardan uzak kalmanızı ve her şeyden öte sizi kullanmaya çalışan dost görünümlü düşmanlarınızın oyunlarını boşa çıkartmanızı bekliyor.

Akçakoca, daha çok hizmet, daha çok yatırım, daha çok iş imkanı bekliyor sizden. Bunu sağlamanız ise bir olmanızdan, kalbinizin Akçakoca için ortaklaşa atıyor olmasından geçiyor.

Bu emel için çalışırken bir en evvel size ayak bağı olan yüklerinizden kurtulun. İşe, etrafınızda tuttuğunuz, kendi elinizle beslediğiniz kangrenli organlarınızı kesip atmakla başlayın. Yanı başınızda sizden yararlanan ama çıkarları azaldığında yarın bir gün sizi de tanımayacak olan algı operatörlerini görmeye çalışın. Onların oyunlarına alet olup birbirinize düşüyorsunuz. Sizi de Akçakoca’yı da birkaç kuruşa harcayacak olanların oyunlarını fark edin.

Sevgili yöneticiler, iradenize itimat aldığınız oylarla tescillidir. İradenizi menfaat şürekasına teslim etmeyiniz. Kendi adınıza hesap yapılmasına, kelam edilmesine, haber yapılmasına müsaade etmeyiniz. Sizin muhatabınız sizi kullanışlı mecmua abonesi gören aveneler olmamalıdır. Sizin muhatabınız her gün kapısının önünden geçtiğiniz esnaf kardeşleriniz, selam verip aldığınız hemşehrileriniz, mahalle sakinleridir. Onlarla ya doğrudan ya da doğru biçimde bağ kurunuz. Kendiniz olunuz, kendinizle bir arada olunuz. Hep birlikte Akçakoca olunuz.

Biz, yüreği Akçakoca için çarpan siyasetçileri ve yöneticileri bir barış ikliminde yeniden kazanmak istiyoruz. Siz de Akçakoca’da yaşayan insanların yüreğinde yer tutmak için çaba sarf ediniz. Akçakoca kazansın, Akçakoca’nın güzel insanları kazansın. Ne dersiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.