DOLAR 32,5491 -0.02%
EURO 34,8305 -0.16%
ALTIN 2.433,500,16
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2104469-2,85%
Düzce
23°

KAPALI

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

440 okunma

‘Şiirler ve İnsanlar’ Akçakoca’da Bir Araya Geldi

ABONE OL
23/08/2017 09:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da şiir severler, asıl mesleği olan terzilik olan ve bu mesleği halen devam ettiren Düzceli şair  Özcan Yetgin’in şiir dinletisinde bir araya geldiler.

Saat 20.00’de Akçakoca Öğretmenevi Konferans salonunda başlayan  şiir gecesine Düzce Baro Başkanı Azade Ay, CHP İlçe Başkanı turan Güler, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime Kızıl Yıldırım, Haytap İl temsilcisi Neşe Perihan Kulak ve bazı sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

1oo civarında davetlinin katıldığı şiir gecesi organizasyonunun CHP Akçakoca İlçe Kadın Kolları yönetimi ve Düzce Toplumsal Fayda ve Çevre Derneği tarafından yerine getirildiği; Düzce Barosu, Haytap ve Düzce Bisiklet Kulübü tarafından desteklendiği, her biri 20 liradan satılan davetiye gelirlerinin ise Türkiye Sakatlar Derneği Akçakoca Şube Başkanlığına destek olarak bırakılacağı belirtildi.

Şiir dinletisinde şair Özcan Yetgin’e arka fon müzik desteği veren isimler ise, gitarda Hakan, klarnette Ercan ve solist Esra oldu.

Müzik girişleriyle başlayan gecede şair Yetgin, kitaplaştırdığı şiirlerini okudu. Şiirler ve insanlar isimli şiiriyle başlangıç yapan şair, sırasıyla birbirinden güzel şiirlerini davetlilere okudu.

Geceyi hazırlayan ve destek veren kurum temsilcileri de sırayla sahneye çıkarak organizasyonla ilgili duygularını paylaştılar.

Düzce barosu Başkanı Azade Ay, Düzce Bisiklet Kulübü başkanı Birol Aksu, Düzce Toplumsal fayda ve Çevre Derneği Başkanı Hayati Çaklı, Türkiye Sakatlar Derneği Akçakoca Şubesi Başkanı Emin Belli ve Haytap Düzce İl temsilcisi Neşe Perihan Kulak, konuklara hitap eden isimler oldu.

Etkinlik sonunda gazetemize bir açıklama yapan şair Özcan Yetgin, asıl mesleğinin terzilik olduğunu, 93 yılında başladığı terzilik mesleğine de halen devam ettiğini, kendisine ait olan ‘Terzi kitap cafe’ isimli mekanını da işlettiğini söyledi.

4 kitap yazdığını, beşinci kitap üzerinde çalıştığını ifade eden şair Yetgin, bir taraftan da terzilik mesleğini sürdürdüğünü ve okulların açılmasıyla birlikte imza ve söyleşi etkinliklerinde yer alacağını sözlerine ekledi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.