DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22386100,48%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

387 okunma

OKULUN İSMİ SESSİZ SEDASIZ DEĞİŞTİ

ABONE OL
16/02/2018 14:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın En Köklü Ve Başarılı Okullarından Biri Olan Esentepe’nin Adı Sessiz Sedasız  Bahaettin Güçlü Ortaokulu Olarak Değiştirildi.

özel tip 480 kişilik MLO (Müfredat Laboratuvarları Okulu) öğrenci kapasitesiyle 1999’da kurulan ve her ünitesi model projeye bağlı olarak özel olarak tasarlanmış Esentepe Ortaokulunun adı Bahaettin Güçlü olarak değiştirildi.

Milli eğitime büyük yatırımlar yapan ve verdiği desteklerle kamuoyunda takdirle karşılanan hayırsever Güçlü ailesinin önemli bir ek bina yaptırdığı okula merhum babalarının adının verilmesi ve ailenin onurlandırılması örnek bir davranış.

Ancak bunun kamuoyuyla paylaşılmamış olması, okulla ilgisi olanların bilmesiyle sınırlı kalması düşündürücü.

Tabelanın değişimi; yıllardır Akçakoca adını gerek kültürel gerek sportif ve sanatsal alanlardaki  başarılarıyla duyuran buradan mezun olup bir şekilde ülkesine yarar sağlayan isimlerin hatırası için mütevazi ve üstüne üstlük bağışçı aileye de saygı gereği mütevazi bir tören yapılmayışı da bir o kadar düşündürücü.

Kurtuluş savaşı kahramanı Akçakocalı kadınların ismi unutulmamalı

Kamunun merak ettiği bir konu ve çokça dile getirdiği bir soru da cevabını arıyor. Herhangi bir kurumun adının değişmesi ve yeni bir isim verilmesinin kriterlerinin ne olduğudur. Akçakoca’mızda yakın tarihlerde birçok okulun adı değiştirilirken, Akçakoca’nın yetiştirdiği tarihi ve başarılı şahsiyetlerin, özellikle kurtuluş savaşında mücadele etmiş kadınların isimlerinin de öne çıkartılmamış olması da büyük bir eksikliktir.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.