DOLAR 32,5320 0.21%
EURO 34,6850 0.15%
ALTIN 2.490,050,18
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 20547970,04%
Düzce
29°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

409 okunma

SARI ŞERİTLERİN KALDIRILMASINA DİKKATLERİ ÇEKTİLER

ABONE OL
20/02/2018 17:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Gençlik Kolları Yönetimi, görme engelliler için yapılan ve zamanla yerlerinden sökülen sarı şeritlerin yenilenmemesini farklı bir etkinlikle protesto ettiler. 

Önceki dönem belediye yönetimi tarafından MARKA ve İlçe Kaymakamlığı destekleriyle ilçenin belli noktalarına konan sarı şeritler, zamanla yerlerinden çeşitli nedenlerle sökülmüş, sonrasında ise bir türlü yenilenmemişti.

Sarı şeritler, görme engelli vatandaşların ilçenin ana caddelerini rahatlıkla kullanması, kamu kurumlarına serbestçe ulaşması ve bazı parklarla plajlara kolay erişimini sağlamak için yapılmıştı. 

Sarı şeritlerin yerlerinden sökülmesinden sonra, görme engelli vatandaşların yaşamlarının zorlaşacağını belirten CHP’li gençler, bu durumu protesto etmek için farklı bir etkinlik düzenlediler. 

Yerlerinden sökülen sarı şeritlerin yerine, üzerine çeşitli sloganların yazılı olduğu renkli kartonları yerlere yapıştıran CHP gençlik kolları yönetimine, vatandaşlar da sözlü destek verdiler.

 

Yaptıkları eylemle engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve sorunların çözümüne yönelik olarak da yetkili mercileri harekete geçirmek gayesi taşıdıklarını belirten CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kübra Karakış, ”Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına hem dikkat çekmek, hem de bu konuda çözüm üretilmesi için yetkilileri harekete geçirmek istedik. Biliyoruz ki engelli olmak hiç kimsenin tercih ettiği bir durum olmadığı gibi, asıl körlük de engellilerin sorunlarına duyarsız kalmak ve cehalettir” şeklinde konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.