DOLAR 32,3726 0.16%
EURO 34,9780 -0.3%
ALTIN 2.324,060,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22779251,15%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

571 okunma

Rotaryenlerden Düzce Baro Başkanı ve Türkiye Guvernörüne Plaket

ABONE OL
24/12/2017 10:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Rotary Kulübü tarafından düzenlenen bir etkinlikte, kulüp olarak bugüne değin gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri anlatılırken, kulüp yönetimi tarafından Düzce Barosu Başkanına ve Rotaryenlerin Türkiye Guvernörüne plaket ve hediyeler takdim edildi. 

Diapolis Oteli Toplantı salonunda bir araya gelen Akçakoca Rotary Kulübünün davetlileri arasında, Türkiye ile birlikte 5 ülke kulüplerinin içinde yer aldığı  Rotary 2430. Bölge Guvernörü Serdar Ünlü de vardı.

Guvernör yardımcısı Ertuğrul Yaman Ayözger, Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, Türkiye Profesyonel Turizm Yöneticileri Birliği Başkanı Umut Çakırhan ve Türkiye’nin profesyonel otel yöneticilerinden Halit Sungur gecenin konukları arasındaydı.

CHP İlçe Başkanı Ömer Başar, CHP ilçe yöneticisi Fehmi Alp, Düzce Antik Atölyecilik işletmesi sahibi İlhan Kerem Demir ve Akçakoca’dan bazı davetliler de yemekli buluşmaya iştirak eden isimlerdi. 

Kulüp Başkanı Gülez faaliyetlerini sıraladı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez, davetlilere teşekkür ederek başladığı konuşmasına kendi dönemlerinde hayata geçirdikleri projeleri anlatmakla devam etti.

Başkan Gülez’in slayt gösterimi eşliğinde yaptığı sunumda, Akçakoca Rotary Kulübü tarafından bugüne değin yapılan sosyal sorumluluk projeleri ile, sağlık alanlarında ve turizm tanıtımları noktasında gerçekleştirilen hizmetler tek tek anlatıldı.

Ağız diş sağlığı, kansere karşı erken tanı, temizlik kampanyaları, çocuk işçi eğitimleri, akülü sandalyeler, yardımlar…

Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez, görev aldıkları süre içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmaları hakkında etraflı bir sunum yaparken, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen öğrencilerin 90 tanesinin ağız ve diş sağlığı taramalarını gerçekleştirdiklerini, öğrencilere diş fırçası ve macunlar dağıtıldığını söyledi.

Çalışan kadınlara yönelik olarak iki yıl üst üste meme ve rahim ağzı kanseri erken tanı çalışması yürüttüklerini belirten Gülez, sağlık kurumlarıyla işbirliği halinde yürütülen bu çalışmadan 300 kadın personelin yararlandırıldığını, erken teşhis neticesinde bir kadının kanserden kurtulduğunu söyledi.

Gülez ayrıca OSTİM Rotary Kulübü ile ortak bir proje kapsamında Akçakoca’ya iki adet akülü tekerlekli sandalye getirttiklerini ve ihtiyacı olan kişilere hediye ettiklerini sözlerine ekledi.

Akçakoca için en önemli projelerinden biri olan diyaliz makineleri satın alma kampanyalarının da ulusal ve uluslararası ölçekte devam ettiğini kaydeden Başkan Gülez, her deniz sezonu öncesinde yürüttükleri sahilleri temizleme çalışmalarının ise standart bir hâle geldiğini söyledi.

Gülez’in konuşmasının ardından Rotary Bölge Guvernörü Serdar Ünlü ve Düzce Barosu Başkanı Azade Ay’a plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Hayatını kaybeden rotaryenleri anlattı  

Birlikte yenen yemek sonrasında ise 2430. Bölge Dönem Guvernörü Serdar Ünlü davetlilere yönelik bir konuşma yaparak, rotarynin ne demek olduğundan, rotaryenlerin Türkiye ve Dünyada neler yaptıklarına kadar uzunca bir sunum yaptı.

Ünlü, konuşmasında Rotary kulübünün Afganistan gibi ülkelerde de insanlığa hizmet etmek adına sağlık ve benzeri alanlarda çalışmalar yaptığını, bu çalışmalar sırasında 50’ye yakın rotaryenin hayatını kaybettiğini söyledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.