DOLAR 32,3336 0.04%
EURO 34,9229 -0.49%
ALTIN 2.311,151,49
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22856412,93%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

ROTARY KULÜPLER FEDERASYONU BAŞKANI AKÇAKOCA’DA…
2941 okunma

ROTARY KULÜPLER FEDERASYONU BAŞKANI AKÇAKOCA’DA…

ABONE OL
28/07/2022 16:22
ROTARY KULÜPLER FEDERASYONU BAŞKANI AKÇAKOCA’DA…
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Rotary Kulüpleri Federasyonu Başkanı Emre Öztürk, beraberinde başka guvernörlerle birlikte Akçakoca’ya geldi.

Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez’in konukları olan Federasyon Başkan Öztürk ve bereberindekiler, ilçenin belli noktalarını gezerek yetkililerden bilgiler aldılar.

Konuk heyet, Ceneviz Kalesi ve sahil bandı gezilerinin ardından Cemil Gülez’e ait fındık bahçesinden fındık topladı. Sonrasında ise Akçakoca Devlet Hastanesi Diyaliz ünitesine geçti.

Akçakoca Rotary Kulübünün geçtiğimiz yıllarda 5 adet diyaliz makinesi bağışladığı birimi ziyaret eden Rotaryenler, burada makineye bağlı tedavi gören hastalarla sohbet ederken, birim sorumlusu personele de talep ve ihtiyaçlarını sordu.

Yapılan incelemeler sonunda ilçeye yapılacak hizmet projelerini değerlendiren Federasyon başkanı Emre Öztürk, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rotary kulüplerinin dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydeden başkan Öztürk, dünya genelinde 1,5 milyon rotaryenin var olduğunu söyledi.

Rotary’nin gizli ve ve illegal bir yapılanma olmadığını, toplantılarının halka açık olduğunu da söyleyen Öztürk, başka yapılarla karıştırılmaması gereken Rotary kulüplerine isteyen herkesin, oldukça mütevazı tutulan aidatlarını ödeme yükümlülüğüyle üye olabileceklerini de sözlerine ekledi.

Federasyon Başkanı Öztürk ayrıca, Rotary’nin 1905 yılından beri, küresel ölçekli projelerle insanlığa hizmet ettiğini de ifade ederek, 40 yılı aşkın bir global çalışma ile çocuk felci hastalığını -bir kaç istisna ülke dışında- yeryüzünden sildiklerini söyledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.