DOLAR 32,6025 0.38%
EURO 34,8291 0.26%
ALTIN 2.501,760,71
BIST 9.462,19-0,66%
BITCOIN 21018615,69%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

312 okunma

ROTARY KULÜBÜ’NDEN ENGELLİ HASTAYA AKÜLÜ ARABA

ABONE OL
11/04/2018 23:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da engelli hasta Rıfat Reçber kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalyeyi görünce sevinç gözyaşları döktü.

Yaklaşık 5 yıl önce Rıfat Reçber (69) isimli vatandaşın beyin kanaması geçirmesi nedeniyle vücudunun büyük bölümü felç geçirdi.

Felç nedeniyle 5 yıl boyunca yatağı bağlı yaşadığını tespit eden Akçakoca Rotary Kulübü, Kaymakamlık ile işbirliği halinde hastaya akülü tekerlekli sandalye hediye etmek için gerekli girişimleri başlattı.

Akçakoca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticileri ile, Akçakoca Rotary Kulübü ve genç rotayenlerden oluşan Rotaract kulübü üyeleri, akülü arabayı bu mutlu gününde felçli hasta Rıfat amcanın evine götürdüler.

Akülü tekerlekli sandalyenin hediye edildiği felçli hasta Reçber’in, mutluluk gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez, gazetemize yaptığı açıklamada, OSTİM Rotary Kulübü ile ortak çalışma bir proje kapsamında Akçakoca’ya akülü araçlar kazandırdıklarını söyledi.

Daha önce de birçok kez yardım talebi karşıladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Gülez, “İlçemizde daha önce bir hastaya bir akülü araç hediye etmiştik. Tabi ki bunları Akçakoca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan ihtiyaçlı hastaları tespit ederek yapıyoruz. Biz hastaya bakmaya geldiğimizde hastalık nedeniyle ayaklarının tutmadığını gördük. İhtiyacı olduğunu gördük. Bunun üzerine OSTİM Rotary kulübü ile bu yardımı yaptık.Yapmaya da devam edeceğiz ” dedi.

Bu gün çok duygulandıklarını ifade eden Gülez,” Ben Recber abimizin duygusunu göründe bizlerde duygulandık. Konuşacak bir şey bulamadım.Eşi de başında duruyor. Herkesin başına böyle şeyler gelebilir. Olmaz diye bir şey yok. Önemli olan birbirimize sahip çıkmaktır. Tekrardan Recber ailesine geçmiş olsun diyorum.İnşallah araç ile gezersin” diye konuştu.

Engelli Rıfat Amca daha sonra evinin önünde akülü aracıyla bir süre gezinti yaptı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.