DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22378422,67%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

PROJECİ BAŞKAN PAZVANT’IN İSMİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA YÜKSEK SESLE KONUŞULUYOR
4936 okunma

PROJECİ BAŞKAN PAZVANT’IN İSMİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA YÜKSEK SESLE KONUŞULUYOR

ABONE OL
10/06/2023 12:36
PROJECİ BAŞKAN PAZVANT’IN İSMİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA YÜKSEK SESLE KONUŞULUYOR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen milletvekilliği ve iki turlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, 2024 Mart’ında yapılacak olan belediye seçimleri konusu, daha bugünlerde kamuoyunun tartışma gündemlerinden biri haline geldi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Akçakoca belediyesini yönetecek muhtemel başkan adaylarının kim ya da kimler olacağı konusu etraflıca tartışılmaya başlandı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığını, Cumhur İttifakı’nın ise TBMM’de milletvekili çoğunluğu elde etmesiyle yasama ve yürütme avantajını koruyan Ak Parti’de, belediye başkan aday adaylarının sayısında muhtemel bir artış bekleniyor. Akçakoca’da MHP’ye kaybedilmiş olan belediyenin yeniden kazanılması için, Ak Parti kurmayları adaylık konusunda geçmiş dönemlerden daha titiz davranarak seçimi kesinlikle kazanmak istiyor.

Okan Yanmaz gibi güçlü bir rakibe karşı belediyeyi kazanabilmek için hükümet olmanın yeterli gelmediğini 2019 seçimlerinde gören Ak Parti yöneticileri, Akçakoca seçmeninin çoğunluğunun desteğine sahip bir siyasi profilin adaylığında seçimlere girmek istiyor.

Bu doğrultuda akla gelen ilk isimlerden biri Mehmet Nazım Pazvant oluyor. Halihazırda ATSO (Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası) başkanı olan genç ve tecrübeli yönetici Pazvant, Oda üyeleri ve sanayicilerin güvenini arkasına almış olmanın bir teveccühü olarak, birkaç dönemdir ATSO kongrelerinde karşısına bir rakip çıkmayacak şekilde başkanlık seçimlerini kazanıyor.

Türkiye’nin en genç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ünvanına sahip olarak aldığı başkanlık bayrağını çok daha yükseklere çıkartan Pazvant ve yönetimindeki arkadaşları, çok sayıda projeyi hayata geçirmeleriyle biliniyor.

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kendisine çok değer verdiği bilinen Pazvant, adeta abi-kardeş hukukuyla her türlü desteğini aldığı Hisarcıklıoğlu aracılığıyla imkansız gibi görülen çok sayıda projeyi ilçeye kazandırdı.

Proje hazırlamasındaki yetkinliği ve talep sürecini takip etmede takındığı ısrarlı tutum sebebiyle tuttuğunu kopartan özelliğe sahip Mehmet N. Pazvant, bu yakın iş birliğinin bir ürünü olarak, Akçakocabey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Akçakoca’ya kurulmasına ön ayak oldu.

Türkiye’deki çok sayıda Ticaret Odası’ndan ancak bazılarının faydalanabildiği ‘Nefes Kredileri’ ile Akçakoca’nın ticaret erbabına uygun geri ödemeli milyonlarca lira kredi kazandıran başkan Pazvant, bu çalışmayı süreğen haline getirerek her yıl ilçemiz iş dünyasının nefes borusuna adeta oksijen pompalıyor.

Akçakoca’nın eğitim alanındaki ihtiyaçlarına da çözüm arayan başkan Pazvant, bu minvalde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan sözünü aldığı okul yapım işini de başlatmış durumda.

Çuhallı çarşısında yıkılan Süha Güven Turizm Lisesinin yerine yapılan okul, modern derslikleri ve teknolojik üstünlükleriyle bu alanda büyük bir boşluğu doldurmuş olacak.

Akçakoca’nın tanıtımı için ihtiyaç duyulan her çalışmanın içinde bulunan, yer yer öncülüğünü üstlenen ATSO’nun başkanı Mehmet Nazım Pazvant, bu kapsamlarda çok sayıda projeyi ya üstlendi ya da paydaşları arasında yer aldı.

Akçakoca Gastronomi Günleri etkinliklerinin temel ortaklarından olan başkan Pazvant, üniversite ile işbirliği halinde gerçekleşen bu projeyi maddi açıdan desteklemenin ötesinde, Akçakoca’dan başarılı mutfak şeflerinin çıkmasını ve Türkiye’nin farklı yerlerinde istihdam edilmelerine ön ayak oldu.

Düzce Valiliği, Akçakoca Kaymakamlığı ve Akçakoca Belediyesi’nin gerek il ve ilçemizde gerekse de il dışında yer aldıkları çeşitli festivaller ve tanıtım organizasyonlarının da içinde yer alarak destekler veren ATSO Başkanı Pazvant, Ankara’da yapılan Düzce ve ilçeleri tanıtım günlerinin yanı sıra, her yıl yapılan Dünyanın en büyük turizm tanıtım fuarlarından biri olan EMİTT Fuarı’nda da, ilçemizin başarıyla tanıtılması için gereken destekleri verdi ve üyelerini bu projeye ortak etti.

Nerede Akçakoca’nın hayrına sayılacak bir etkinlik varsa mutlaka kapısı çalınan bir kurum olan ATSO’nun başkanı Pazvant, memleketine sevdası ve hemşehrilik bilncinin gelişmiş olmasının etkisiyle maddi ve manevi olarak bu etkinliklerde mutlaka yer aldı.

Akçakoca’nın kaderini değiştirecek düzeyde bir proje olan Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi (OSB) oluşturma çalışmasını da başlatan Mehmet Nazım Pazvant, yıllardır bu konuda verdiği çabanın bir sonucu olarak, projeyi, OSB arazisindeki hak sahiplerinin paralarının ödenmesi aşamasına getirdi. Önümüzdeki aylarda fabrikaların temel atmaya başlamasının beklendiği bu proje ile 5 bin kişiye iş ve istihdam olanağı ortaya çıkacak ve Akçakoca’nın gençlerinin kabusu olan işsizlik sorunu ortadan kalkacak.

Yaklaşık 1 milyar liralık bir hacme sahip olan OSB’nin Akçakoca’da kurulmasını bir varlık yokluk meselesi haline getiren başkan Pazvant’ın, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başlayarak devletin en üst düzeyinden yetkilileriyle defalarca görüşerek süreci son aşamasına getirdiği bilinirken, kendisini tanıyanlar ise Pazvant’ın proje takibindeki ısrarlı kişiliğini anlata anlata bitiremiyor.

Dar gelirli öğrencilere yaptığı rutin ayakkabı ve kışlık giyecek destekleri, her Ramazan ayında fakir fukaraya yaptığı yüzlerce gıda kolisi ve yakacak ihtiyacı olanlara yaptığı kömür yardımları artık rutin hale gelen Pazvant’ın ismi, şu sıralar ise Ak Parti’nin Akçakoca belediye başkan adaylığında zikrediliyor.

Yaptıklarıyla göz dolduran genç projeci Mehmet Nazım Pazvant’ın Ak Parti’den başkan adayı olmasıyla seçimlerin kazanılabileceğine olan inancın oldukça yüksek olduğu görülürken, başkan Pazvant’ın belediye başkanlığında Akçakoca’nın her açıdan kabuğunu kıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.