DOLAR 32,3503 0.14%
EURO 34,8028 0.18%
ALTIN 2.396,830,16
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1979532-1,89%
Düzce
23°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

414 okunma

Parla Oteli işletmecisi: ”Kaldığımız yerden yola devam!”

ABONE OL
14/08/2019 19:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Temmuz’da Akçakoca’yı derinden sarsan sel afetinden en fazla etlkilenen işyerlerinden Parla Otelinin işletmecisi Rıza Çakar, yerle bir olan tesislerinin yeniden faaliyete giriyor olmasını simgeleyen bir eylem gerçekleştirdi. 

Tesisin kenarından geçen derenin denize taşıdığı ve tüm çalışmalara rağmen denizden çıkartılamayan bir ağacın tepesine Türk bayrağını diken Çakar, ”Allah’ın izniyle kaldığımız yerden yola devam ediyoruz” açıklaması yaptı.

Bilindiği üzere sel afeti şehir merkezinde en büyük hasarı Parla tesislerinde açmış, selin yıktığı tesislerde milyonlarca liralık maddi kayıp ortaya çıkmıştı. 

Sel afetinden sonra ilçeyi ziyaret eden tüm Devlet yetkilileri mutlaka Parla tesislerinden geriye kalan ne varsa onu incelemiş ve Rıza Çakar ile Tolga Şenoğlu’nun ortağı olduğu tesisler için, tıpkı afetten zarar gören diğer işyerleri gibi destek sözleri vermişlerdi.

Afetin üzerinden bir aya yakın bir zaman geçmesine rağmen yaraları iyileştirecek bir adım atılmadı. Buna karşılık durum değerlendirmesi yapan ortaklar, her şeye rağmen işletmeyi yeniden diriltme kararını aldılar.

Toplam zarar 10 milyonu aştı

Sel afetinden en büyük yarayı alan Parla tesislerinin işletme ortağı olan Rıza Çakar’ın aynı afetten etkilenen bir diğer işletmesi de Yeşil Vadi Restaurant oldu. 

Her iki işletmenin selden gördüğü maddi zararın 10 milyon lirayı aştığı belirtiliyor. Bu özellikleriyle afetin yıkıma uğrattığı işletmecilerin büyük bir maddi desteğe ihtiyacı var. 

Direnmenin sembolü olarak Türk bayrağı diktiler

Önce her şeyi bırakıp gitmek yönlü düşüncesi olan işletme ortakları, kısa süre sonra hem Akçakoca’ya olan derin sevgileri, hem de işletme olarak yaptıkları çeşitli ön sözleşmelerin gereğini yerine getirmek üzere kollarını bir kez daha sıvadılar.

Çok zor ve oldukça yüksek maliyetli bir sürece hazırlanan işletme ortakları, bu kararlılığın bir göstergesi olarak denizden çıkartılamayan bir ağaç köküne Türk bayrağı diktiler. 

Düğün salonu Eylül’de faaliyete geçiyor

Parla tesislerinin önemli bir birimi olan düğün salonu da selin ardından dümdüz olmuş, içindeki tüm malzemeler denize sürüklenmişti. 

Bu da yetmezmiş gibi, afet günlerinde kurtarılabilen dijital eşyalar, bilgisayar ve ses düzeni gibi ekipmanlar da hırsızlar tarafından bir gece çalınmıştı. 

Parla tesislerinin işletme ortakları, düğün salonlarını kiralayan ve kapora veren müşterileri mağdur etmemek adına, salonu da bir an evvel faaliyete geçirmek için çabalıyorlar.

İşletmeci Rıza Çakar, düğün salonunun da çok büyük bir aksilik çıkmaması durumunda, Eylül ayında faaliyete geçeceğini, o ay ve sonrakilere gün alan müşteriler için salonu hazır edeceklerini belirtti.

En büyük destek Belediye’den gelmeli

Parla tesislerinin yeniden ayağa kalkması ve eski parlak günlerine dönmesi için Belediye’nin desteği şart. 

Özellikle Belediye’nin kiracısı olması hasebiyle, kiraların bir müddet ötelenmesi bu işyerimizin küllerinden yeniden doğmasına yol açacak. 

Bunların yanı sıra, Kaymakamlık ve Devlet’in farklı birimlerinin çeşitli teşvik ve sübvansiyon olanaklarına ihtiyacı var Parla’nın. 

Akçakoca’nın en parlak işletmelerinden biri, sahiplerinin adeta ekonomik olarak son nefeslerini verme pahasına canlanmaya çalışıyor.

Aktif çalıştığı günlerde 40 personeli istihdam eden turizm fabrikamız Parla’nın, bu günlerde elinden tutmak ise mülki idare ve Belediye yönetimi başta olmak üzere tüm Akçakoca’ya düşüyor.

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.