DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20892641,15%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÖZGÜR SEÇKİN’İN GAZETECİLERE AÇTIĞI DAVA MAHKEMEDEN RET YEDİ
5706 okunma

ÖZGÜR SEÇKİN’İN GAZETECİLERE AÇTIĞI DAVA MAHKEMEDEN RET YEDİ

ABONE OL
29/03/2022 12:26
ÖZGÜR SEÇKİN’İN GAZETECİLERE AÇTIĞI DAVA MAHKEMEDEN RET YEDİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Özgür Seçkin’in, kendisiyle ilgili haber yapan yerel medya mensuplarına karşı açtığı davalar mahkemeden ret yedi.

Akçakoca Belediye Meclisi’nin mart ayı oturumunu takip etmek isteyen basın mensuplarının salondan çıkartılması için yaygara kopartan meclis üyesi Seçkin’in bu talebi yapılan oylamayla ret görmüş, meclis üyelerinin karşı oyları nedeniyle basın mensupları salonda kalmışlardı.

Basına karşı tahammülsüz tutumuyla öne çıkan Özgür Seçkin, son olarak bazı yerel medya organlarında kendisinin işletmecisi olduğu eczaneyle ilgili haberler yapılınca soluğu mahkemede almıştı.

Basın mensuplarının yaptığı araştırma habere karşı açıklama yapmak yerine, basın özgürlüğüne karşı tahammülsüzlüğünü göstermeye devam eden Seçkin, habercilere dava açmayı tercih etti.

Kendisi eczacı olmadığı halde uzun yıllardır eczane işleten, yapılan denetimlerde ise işyerinde olması gereken ruhsat ve diploma sahibinin dükkanda olmadığı tutanaklara geçen Özgür Seçkin’in, yıllardır para kazandığı bu işletmecilik yöntemi nedeniyle kamuoyundan özür dilemek yerine, denetimi haber yapan medya mensuplarını dava açması, araştırmacı gazeteciliğe ve halkın haber alma özgürlüğüne ne kadar tahammülsüz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Özgür Seçkin’in habercilere tahammülsüzlüğü, tek işleri gerçekleri halkın önüne sermek olan habercileri cezalandırmak için yargıya başvurmak olarak kendini gösterse de, Mahkeme’nin Seçkin’e verdiği ret kararı,  araştırmacı gazeteciliğin kibirli medya tahammülsüzlerine karşı yeni bir zaferi olarak değerlendirildi.

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.