DOLAR 32,5071 0.17%
EURO 34,8267 0.27%
ALTIN 2.489,271,11
BIST 9.547,070,17%
BITCOIN 2007158-1,97%
Düzce
24°

AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

302 okunma

OTOPARK PARASI MECLİSİ KARIŞTIRDI

ABONE OL
06/04/2018 10:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Belediyesi’nin dün akşam gerçekleştirilen Nisan Ayı 2.Birleşiminde bir önceki toplantıda okunan 2017 Yılı Denetim Komisyon Raporu’nda ortaya çıkan 15 milyon TL’lik otopark bedelinin olması gereken hesapta bulunmadığı şeklindeki algı üzerine AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ali Güney, “Parti zan altında bırakıldı.

Komisyon çıksın açıklasın. Bu para belediye kayıtlarında var mı yok mu?” dedi. Komisyon başkanı Hasan Günden ise, “Raporumuz gayet açık. Raporun hiçbir yerinde para götürülmüştür, hortumlanmıştır gibi bir ibare yok. Yani otoparkla ilgili açılan hesapta olmadığı görülmüştür” şeklinde bir açıklama getirdi.

Düzce Belediye Meclisi Nisan Ayı 2.Birleşimi dün akşam Belediye Meclis Salonu’nda Meclis Başkanı Salih Keskinli başkanlığında toplandı.

Ağırlıklı olarak imar konularının bulunduğu meclis toplantısınde 29 gündem maddesi görüşüldü. Dün akşam gerçekleştirilen toplantıda ise, bir önceki birleşimde okunan 2017 Yılı Denetim Komisyon Raporu oldu.

“Parti zan altında bırakıldı, komisyon çıksın açıklasın”

Raporda gündeme gelen 15 milyon TL’lik otopark bedelinin olması gereken hesapta bulunmamasına ilişkin söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ali Güney, komisyon üyelerinden açıklama yapılmasını isteyerek şöyle konuştu:

“Parti zan altında bırakıldı. Bu haberlerin dayanağının da meclisimizin pazartesi günü yapılan toplantısında kanun gereği bilgi amaçlı sunulan 2017 Yılı Denetim Komisyonu Raporu olduğu anlaşılmaktadır. Konuya açıklık getirilmesi bakımından denetim komisyonu başkan ve üyelerinden açıklamanın yapılmasını istiyorum. Bu raporda yazanı ben anladım ama kamuoyunda ne anlaşıldı? Bu paralar belediye hesaplarında yok şeklinde anlaşıldı. Bu para belediye kayıtlarında var mı yok mu? Ben bunun cevabını istiyorum. Bu para kaçırılmış bir para mı, kayıtlarda olan bir para mı?”

“Raporumuz gayet açık. Raporun hiçbir yerinde para hortumlanmıştır gibi bir ibare yok”

Denetim Komisyon Başkanı Hasan Günden ise şu açıklamada bulundu:

“Raporumuz gayet açık. Raporun hiçbir yerinde para götürülmüştür, hortumlanmıştır gibi bir ibare yok. Raporumuzda faiz bedelinin yapılan incelemede hesapta olmadığının görüldüğü yazıyor. Yani otoparkla ilgili açılan hesapta olmadığı görülmüştür. Rakamların dökümü yapılmıştır. Yönetmelik gereği bu tutarın otopark yapımı için yapılan vadeli hesaba aktarılması ve ilimizin acil ihtiyacı olan otopark yapımı için kullanılması gerekmektedir Gayet açık ve nettir.”

Yapılan açıklamalarda toplanana otopark paralarının belediyenin başka hesaplarında bulunduğunu belirtilmesi üzerine konuşan Ayhan Cicu, “Başka hesaplarda kullanılabilir kelimesi yanlış. Başka hesaplarda kullanamazsınız. Kanun koyucu öyle söylemiş”diye konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.