DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0029 -0.23%
ALTIN 2.324,840,25
BIST 9.067,61-0,14%
BITCOIN 2257475-1,12%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

358 okunma

OSB ARAZİSİ KAMULAŞTIRMASINI ÖZEL KOMİSYON YAPACAK

ABONE OL
08/02/2018 12:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PAZVANT OSB KURULUMUNDA ZORLU SÜREÇ BİTTİ

ATSO Başkanı M. Nazım Pazvant   Oda çalışmaları ile ilgili  Yerel yöneticilere, meslek kuruluşları ile basına verdiği brifingde, “Ekip ruhuyla çalışarak Akçakoca’ da binlerce kişiye iş imkanı  sağlayacak OSB’yi kazandırdık” dedi.

Oda olarak çok önemli işlere imza attıklarını vurgulayan Başkan Pazvant, bunların en başında Akçakoca Metal İhtisas Organize Sanayinin kurulmasını sağlamaları olduğunun altını çizdi.

Pazvant, “Başlangıcından bugüne Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Valiliğimizle bir ekip olarak ısrarla ve titizlikle takip ettiğimiz OSB’yi Akçakoca’mıza kazandırdık. Tabiiki bunda bizim en büyük desteğimiz ve yardımcımız Bilim Sanayi Bakanımız Sayın Özlü oldu. Onun katkıları ile bugüne geldik. Kalkınma Bakanlığımızın onaylaması ile şimdi kamulaştırma çalışmaları için hak sahipleri ile görüşmelere başlanacak” dedi

KOMİSYONDA BİZ OLMAYACAĞIZ

Kamulaştırma konusundaki çalışmaları yürütecek komisyonda kurucu heyetin yer almayacağını belirten Pazvant, “Kamuoyunda en çok merak edilen konu kamulaştırma komisyonunda kimin olacağı. Bizler olmayacağız. Kamulaştırma işlerinin tamamını bilirkişilerden, konularında uzman kişilerden oluşan özel bir komisyon yürütecek. Biz vatandaşlarımızın malının en yüksek değerden kamulaştırılmasını isteriz. Ancak bunun sanayiciye yansımasının da hesap edilmesi gerekir. Ortak bir paydada buluşarak işleri hızlandıracağız. Kamu yararı kararı çıktı. Kalkınma Bakanlığında tahsis edilen ödeneğin yazısını bekliyoruz. Sayın Bakanımız takip ediyorlar ve yakında çıkacağını ifade ettiler. Yazı tebliği ile  kamulaştırma çalışmaları başlayacak ve inşallah 2018 içinde bu işlem bitecek. Gelecek yıl içinde de yatırımcılar çalışmalar başlayacak.” dedi.

ÇED RAPORU KONUSU

Kurulum sürecinin gecikmesinin en büyük etkenlerinden birinin de ÇED konusu ile ilgili açılan davalar olduğuna dikkat çeken Pazvant “Hukuk  lehte kararını verdi ve kurulum geçekleşti. OSB kurulumu ile ilgili olarak gerekli ÇED raporunun olmadığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Zira biz bir ihtisas organize kuruyoruz. ÇED Gerektiren bir durum varsa bunu işletme kendisi alacak. Ancak böyle bir yatırıma izin yok.”

600 DÖNÜM YER TALEP EDEN VAR

Akçakoca OSB nin tercih edilen bir yer olduğuna dikkat çeken Pazvant “Bizden 600 dönüm yer talep eden firmalar var. Zira içinden  tren yolu geçen ve istasyonu olan tek OSB olacağız. Ayrıca otoyol yanıbaşında. Liman yakın . Hammadde yakın. İnşallah ilk yıl için 1500 kişi istihdam edilecek olan OSB de ikinci kademe kamulaştırma ile 3 bininin üstüne çıkacak ve bu durum Akçakoca ekonomisine  ve işsizliğine en büyük çözüm olacak” dedi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.