DOLAR 32,5626 0.05%
EURO 35,0506 0.56%
ALTIN 2.428,560,24
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093596-3,54%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

OĞUZHAN SEVİNÇ’E BİR ŞOK DAHA!.. ARSASINA İMAR VERİLMİYOR
5680 okunma

OĞUZHAN SEVİNÇ’E BİR ŞOK DAHA!.. ARSASINA İMAR VERİLMİYOR

ABONE OL
09/06/2022 14:33
OĞUZHAN SEVİNÇ’E BİR ŞOK DAHA!.. ARSASINA İMAR VERİLMİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevinç Ticaret’in sahibi Oğuzhan Sevinç’in kiracısı olduğu Sapak’taki fındık depolarını Fiskobirlik’ten satın alma hayali, FKB yönetim kurulu başkanı Lütfi Bayraktar’ın açıklamasıyla suya düşerken, Sevinç’e ikinci bir şok ise imar almak için mücadele ettiği Çınar caddesi üzerindeki arsayla ilgili kararla geldi.

Bilindiği üzere Oğuzhan Sevinç, imar durumu olmayan, yeşil alan olarak duran o arsayı önceki sahibinden satın aldıktan sonra, belediyeden imar izni almadan bir fast food zincir marketi yaptırmak için inşaata başlamıştı.

Sevinç’in hukuksuz yapılaşma serüveni, Valilik ve belediye tarafından fark edilip inşaatına mühür vurulmuş, malzemeleri de kaldırılarak söz konusu arsa yeşil alan olarak korunmuştu.

Bu gelişme üzerine Bolu İdare Mahkemesi’ne başvuran Oğuzhan Sevinç’e mahkemeden de iyi bir haber çıkmadı. Mahkeme, hukuki sürecin şekil boyutunda bir düzeltme yapılması için Akçakoca Belediye Meclisine gönderdiği yazıda, Oğuzhan Sevinç’e, imar verilmeme yazısının Belediye İmar Müdürlüğü tarafından bir yazıyla bildirilmesinin yeterli olmadığını, bu kararın Meclis üyelerinin çoğunluk kararıyla alınması gerektiğini vurguladı.

Bunun üzerine Haziran ayı meclis oturumuna bir madde ekleyen Akçakoca Belediye Meclisi, bu konuda karar çıkması için oylama yaptı.

Yapılan oylamada mahkemenin verdiği karar doğrultusunda hereket edilerek, ‘imar yoktur’ yönündeki karar oy birliğiyle kabul edildi.

Bu karar uyarınca, daha önce İmar Müdürlüğü tarafından verilmiş olan ‘imar yoktur’ kararı, belediye meclisinin tüm üyelerinin oy birliğiyle yeniden alınmış oldu.

Söz konusu gündem maddesi İmar Komisyonu’na havale edilirken, Komisyon tarafından şekil usulleri yerine getirildikten sonra Temmuz ayı Meclis oturumunda karar altına alınması sağlanacak.

 

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.