DOLAR 32,5704 0.22%
EURO 34,9548 -0.11%
ALTIN 2.443,860,33
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2093967-0,06%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

355 okunma

ODA BAŞKANINDAN VELİLERE VE SERVİSÇİLERE UYARILAR

ABONE OL
10/09/2018 13:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Alev, yönetim kurulu üyesi iki arkadaşıyla birlikte basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Alev, kahvaltı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaklaşan 2018-19 eğitim dönemi öncesinde, vatandaşların ve özellikle öğrenci velilerinin servis taşımacılığı konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiğini açıkladı.

S plakası olmayan araçlarla servis yasak

Açıklamasında dikkat edilmesi gereken hususları tek tek sıralayan Başkan Mehmet Alev, öğrenci servisleriyle ilgili olarak velilerin çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Kesinlikle S plakasına sahip olmayan araçlarla öğrenci taşıması yasak. Bu konuya velilerimizin özellikle dikkat etmesi gerekir. Öğrenci servisleri yönetmeliği uyarınca araçların bulunması zorunlu olan özelliklere sahip olup olmadığı kontrol edilmeli. Veliler araçlarda kamera, öğrencilere eşlik edecek hostes veya rehber personelin, araç içi kamerasının olup olmadığına dikkat etmeliler.”

Özel servislerde keyfi fiyatlandırma son buluyor

Bu hususlarda bir eksiklik görüldüğü takdirde velilerin hem kendilerine hem de ilgili mercilere şikayet etmeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Alev, özel servis taşımacılığı konusunda ise şu açıklamayı yaptı:

”Özel servis kapsamında öğrenci taşımacılığı yapan servislerle ilgili de bazı ailelerden gelen şikayetler üzerine konuyu Valilik ve ilgili birimlerle paylaştık. Özel servis taşımacılığında fiyatların keyfi bir biçimde belirlenmesi uygulaması DESOB (Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği) tarafından ortadan kaldırıldı. Bundan böyle kilometre bazında bir fiyat belirlenecek ve öğrenci velilerinin özel servisleri tercih etmeleri durumunda DESOB tarafından belirlenmiş fiyatı dikkate alınacak.” 

Ticari taksiler kesinlikle öğrenci taşıyamaz

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Alev ticari taksilerle ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Vatandaşların ticari taksi tercihlerinde araçlarda taksi olduğunu belirtir tepe yazısının ve T yazılı plakasının olup olmadığına mutlaka dikkat etmeleri gerektiğine işaret eden başkan Alev, müşterilerin mutlaka yakın uzak demeden taksimetre açtırmaları gerektiğini söyledi.

Nakliye işlerinde Akçakocalılar tercih edilmeli

Oda Başkanı Alev, son olarak nakliye sektörüyle ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Mehmet Alev, Akçakocalıların gerek dışarıdan ilçeye, gerekse ilçeden dışarıya eşya ve yük taşıma işlerinde mutlaka hemşehrilerinden faydalanması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Alev, bu tür taşımacılık işlerinde Akçakoca Nakliyeciler Kooperatifi’ni tercih eden müşterilerin hem fiyatlar konusunda, hem de taşıma güvenliği konularında daha yakın muhataplar bulabileceklerini ve Akçakoca’nın kalkınmasına katkı vereceklerini belirterek, Akçakoca halkının bu duyarlılıkla hareket etmelerinin önemli olduğuna vurgu yaptı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.