DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2073434-1,87%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

451 okunma

Nefesleri Kesecek Heyecan Başlıyor!

ABONE OL
09/09/2017 10:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de Baja Rallisi heyecanı başlıyor. 6-10 Eylül tarihlerinde 15 Temmuz şehitleri anısına yapılacak. Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi boyunca sporcular, Düzce’nin doğal güzellikleri arasında mücadele edecek.

https://youtu.be/urTwUKlGzTk

 

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’nin destekleriyle Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilen “Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi” 6-10 Eylül tarihlerinde Düzce ve ilçelerinde yapılacak.

7 Eylül gecesi Akçakoca’da şov var

Baja rallisinin Akçakoca ayağı ise 7 Eylül’de yapılacak. Çuhallı sahiline kurulacak pistlerde gece boyunca adrenalin yükselten gösteriler ve yarışlar yapılacak.

Dört gün 450 kilometrelik parkurda yarışçılar Düzce’nin muhteşem doğasında birbirinden zorlu etapları geçecek. Baja Rallisi ile birlikte Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonaları da Düzce’de yapılacak. Baja Rallisi her iki şampiyonanın 2017 Genel Klasmanı’na puan verecek.

Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi’nin açılışı 15 Temmuz demokrasi şehitleri Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok anısına yapılacak. Baja rallisinin startı 7 Eylül Perşembe günü Düzce Anıtpark Meydanı’nda saat 11:00’da başlayacak. Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi, özellikli bir yarışın ötesinde sürpriz olanakları ve muhteşem doğal güzellikleri ile seyrine doyum olmayan manzaralarda off-road sürüş imkanını yarışçılara sunmayı hedefliyor.

Sporculara yakıt desteği

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından bu sene Yakın Karadeniz Baja’ya katılacak sporculardan kayıt ücreti alınmayacak. Organizasyona katılan sporculara 6 Eylül Çarşamba günü ücretsiz konaklama imkanı sağlanırken, her gün etap içerisinde bütün yarışçılara 4 litre yakıt desteği verilecek.

Sporculara öğle kumanyası ve kamp alanında akşam yemeği de ücretsiz olarak dağıtılacak. Öte yandan Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi’nin ilk günü (6 Eylül Çarşamba) akşam sporculara açılış yemeğinde brifing verilecek.

Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi nedir?

Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi, yarışçıların dayanıklılığı ve becerisi ile araçlarının güvenilirliğini ispat etmek üzerine kurulu çok çeşitli doğal arazi yapısı üzerinde koşulan sportif bir etkinlik olarak tanımlanıyor.

Yarış etapları genellikle organizatör tarafından özellikle düzenlenmeyen, tamamen doğal parkurları kapsar. Bu doğal arazi yapıları; dağlık ve taşlık orman yolu veya arazi geçişleri, ıslak veya kuru dere yatakları, çamur geçişleri, halka açık asfalt yollar, makilik, ormanlık vb. doğal bitki örtüsünü, stabilize veya asfalt köy yollarını kapsar. Bu parkurlar üzerinde yarışçılar her yarış günü etabında belli bir zaman diliminde bir noktadan diğer noktaya ulaşmaya çalışır.

Ayrıca ilgili yarış etabı üzerinde yer alan Enduro / Kross ve Ekstrem özel etaplarını en iyi zamana esas olarak geçer. İlgili etap ve yarış sonu genel kategori sıralaması, belli zaman limiti dahilinde gelen yarışçıların Enduro ve Ekstrem özel etaplarında aldıkları zamana göre düzenlenir.

 

   Haber: İbrahim ÇAKMAK 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.