DOLAR 32,2641 0.01%
EURO 34,7140 -0.01%
ALTIN 2.395,87-0,17
BIST 10.274,06-0,60%
BITCOIN 1991406-2,82%
Düzce
25°

PARÇALI BULUTLU

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

255 okunma

MİLLETVEKİLLERİ – BAKANLAR BİLE GELDİ; BAKIP BAKIP GİTTİLER

ABONE OL
07/04/2018 09:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın batı yakasındaki köylerde yolların hâli içler acısı. 25 yıldır bitirilemeyen fakat her sene mutlaka Ankara’dan milletvekilleri ve bakanların görmeye geldikleri yollar için verilen sözler ise bir türlü tutulmadı. 

Akçakoca –Melenağzı- Karasu yolu: Yolun aslı gitti yaması yol olarak kaldı

Değirmenağzı’ndan Karasu istikametine doğru Edilli plajı ayrımına kadar yapımı tamamlanan ama  25 yıldır bitirilemeyen yol ayrımından sonra, Tahirli, Ahmetdağı, Kalkın, Paşalar, Hemşin, Yenice, Karatavuk, Kurukavak- Küpler ve Uğurlu bağlantı yolunda yolculuk yapan bir dertli,  taşımacılık yapan esnaf ise bin dertli.

Özel araçlarıyla bu yolları kullananları ise hiç sormayın. İki –  üç gidiş geliş sonrası  doğru sanayi sitesine.

Edilli yol ayrımından Melenağzı’na kadar  seyahat eden her araç kullanıcısı, güzergahı son yıllarda kullanan sac taşıyan tırlar,  yem ve hazır beton taşıyan uzun ve geniş araçlar yüzünden her an bir kaza riskiyle  karşı karşıya .

Melenağzı’ndan sonra Avrupa

Hemşin yolu ayrımından sonra ise bir başka çile başlıyor. 25 Yıldır tamamlanamayan,  Edilli plajını ve doğayı mahveden,  yanlış güzergah ve zemin tespiti nedeniyle bir türlü oturmayan,  oynak zemin nedeniyle  sürekli heyelan yaşanan, yıkılan duvarlar nedeniyle sürekli yeni istinat duvarları yapılan, 3 müteahhit firmaya pes dedirten,  4. sünün ise  boğuşup durduğu yola taş taşıyan kamyonlar nedeniyle,  yağmur yağdığında çamura belenen, güneşli havada toza boğulan yolcu ve sürücüler isyanda.

Köylüler soruna dikkat çekmek  için yol kapatma eylemi hazırlığındalar

Bir de Karaburun, Hasançavuş – Nazımbey  bağlantısı var.. Köprüye kadar az gelişmiş Afrika ülkesi yolu olan o yol Kozluk’a  geçince medeniyete ulaşmış hissi veriyor insana.

Karaburun’dan Kozluk köprüsüne kadar üç  gidiş gelişte arabasının yağ  karterini  deldirmeyene ya da ön takım arızası yaşamayana  ödül verseniz kazanacak bulamazsınız.

Melenağzı köprüsünden sonrasını anlatmaya  gerek yok. Bizimkisi gibi yapılan ve 2 ayda patlayan değil, yıllarca kullanılır kaymak gibi asfalt  ve 15 metre genişliğinde yol. İnsan sanki bir başka ülkeye girmiş hissediyor kendini.

Hani 3 vekilimiz vardı? Üç Bakanımız geldi, söz verdi. Ne oldu o sözler… 2017 Aralık’ında bitecek dediler. Ses kayıtları arşivimizde duruyor.  Bugün 07 Nisan 2018. Bir arpa boyu bile yol alınmış değil.

Allah Aşkına biri çıksın da ”Bu yolar neden yapılamıyor. Nedir Akçakocalılara kesilen bu cezalar” desin. 

Akçakocalı neyin bedelini ödüyor, neyin kefaretini yüklendi de şimdi kendisinden çıkartılıyor, bunu bilmek ise her Akçakocalının hakkı.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.