DOLAR 32,5469 -0.02%
EURO 34,8225 -0.14%
ALTIN 2.424,84-0,20
BIST 9.728,440,86%
BITCOIN 21677600,58%
Düzce
29°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

289 okunma

METAL OSB KURULURKEN LİSENİN METAL BÖLÜMÜ NEDEN KAPALI

ABONE OL
31/05/2018 19:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okulun bilimsel projelerde kalitesi çok yukarılarda

Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bilimsel projelerdeki başarı çıtası her geçen gün yükselirken, tercih edilmediği için okulun bazı bölümleri kapanmış vaziyette.  

Bilimsel projelerde derece aldılar

Bu seneki TÜBİTAK 4006 bilim şenliği kapsamında okul içerisinde çeşitli bilimsel projeler hazırlayan öğrenciler, proje koordinatörleri öncülüğünde birbirinden ilginç ve iddialı sunumlar yaptılar.

3 sene önce ‘Yenilenebilir Enerji’ projesiyle Türkiye şampiyonu olan öğrenciler, bu sene de öğrenci servis araçlarında çocukların unutulma ihtimaline karşı geliştirdikleri uyarı sistemi projesiyle, bölge illerinden gelen yüzlerce peoje arasında 3.lük derecesi aldılar.

Okulun başarısı yükselirken, öğrenci sayısında düşme yaşanıyor

halihazırda toplam 224 öğrencinin eğitim gördüğü lisede şu bölümler mevcut:

1- Bilişim Teknolojisi

2- Elektrik – Elektronik Teknolojisi

3- Makine Teknolojisi

4- Denizcilik alanı 

Okulda önceki yıllarda ağaç ve metal bölümleri mevcutken, yeterince tercih edilmediği için bu bölümler kapatılmış. 

Metal bölümü yeniden açılmalıdır

Son yıllarda Akçakoca’nın kaderini değiştirecek projelerden biri olan Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulma işlemlerinde sona gelinirken, 5 bin işçinin istihdam edilmesinin öngörüldüğü OSB’de, çalışacak ara eleman sorunu ise orta yerde duruyor.

Akçakoca OSB’nin Metal İhtisas OSB olması nedeniyle, özellikle metal bölümü olan bir meslek lisesinin ihtiyaç olduğu orta yerde dururken, Fedai Karabıyık MTA lisesinde metal bölümünü açma konusunda ise yaprak kımıldamıyor. 

Kamu idaresi, OSB heyeti ve eğitim camiası bu işi çözmeli 

Akçakoca Metal İhtisas OSB’sinde Akçakocalıların istihdam edilmesi isteniyorsa, hiç vakit kaybetmeksizin metal ve motor bölümleri başta olmak üzere, ilgili bölümlerin açılması yönünde çalışmalar başlatılmalıdır.

Bu bölümleri tercih etmeleri için öğrenciler ve velileri ikna edilmeli, bölüm açılması için gerekli sayıya ulaşılması sağlanmalıdır.  

Aksi halde, binlerce çalışanın istihdam edileceği OSB’ye Akçakoca’nın gençlerinin yerleşme oranı çok düşük kalabilir.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.