DOLAR 32,6004 0.38%
EURO 34,8094 0.21%
ALTIN 2.495,660,47
BIST 9.465,56-0,62%
BITCOIN 21111815,50%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

380 okunma

MELENVİVOR’UN MUCİTLERİ ARTIK BAŞKA OKULLARDA

ABONE OL
05/07/2018 19:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da öğretmenlik yaptıkları Melenağzı Ortaokulu’nda Survivor yarışma programı benzeri bir parkur hazırlayarak ‘Melenvivor’ adını veren öğretmenlerden ikisi artık başka eğitim kurumlarında.

Melenağzı Ortaokulu müdür yardımcısı Barış Ömür ve okulun beden eğitimi öğretmeni Ali Ertuğ bundan böyle ilçenin farklı okullarında ders verecek.

Melenvivor fikrinin mucidi olan ve okul idaresi ile birlikte kolları sıvayarak Akçakoca’nın en güzel yarış parkurunu oluşturan deneyimli eğitimciler, bu proje ile sadece öğrencilerin bedensel aktivitelerini artırmamış, diğer okulların öğrencilerinin de parkurdan yararlanmasını sağlamışlardı.

Zamanla Akçakoca dışından okulların da hem spor aktiviteleri hem de turistik nedenlerle ziyaret ettikleri Melenağzı ortaokulu ve melenvivor projesi, ulusal medya organlarında kendine yer bularak Akçakoca’nın tanıtımına katkı sağlamıştı

Şehir merkezine 15 km mesafedeki Melenağzı köyüne bağlı olan Melenağzı ortaokulunda hepi topu 50 öğrenci okur ve 6 öğretmen görev yaparken, Melenvivor projesi çoktan civar illerdeki okulların gezi programlarında yer aldı bile.

Melenvivor fikri yarışlara eğlence katma ihtiyacıyla oluşmuş

Melenağzı Ortaokulu eğitimcileri, okulun bahçesine başlangıçta öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sağlamak, yarışma kültürünü geliştirmek, problem çözme becerisini arttırmak, birlikte hareket etmelerine katkı sunmak amacıyla adını günümüzün en popüler yarışması SURVİVOR’dan uyarlayarak MELENVİVOR ismini vermiş, oyun ve eğlence parkını kurmuşlar.

Parkuru kendi imkanlarıyla kurdular

Bu parkuru yaparken tamamen kendi imkânlarını kullanan eğitimciler, en büyük desteği de okulun öğrencilerinden almışlar.

Zaman ilerledikçe de görülmüş ki Melenvivor öğrencilerde hedeflenen davranış değişikliklerinin tümünü fazlası ile karşılamış.

Melenvivor’a yoğun ilgi var

MELENVİVOR’u ilçenin diğer okullarının da hizmetine sunma fikrini değerlendiren eğitimciler, bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü, basın ve sosyal medya aracılığıyla duyuru yapmanın yanı sıra, yakın öğretmen arkadaşlarıyla telefonla ya da yüz yüze görüşerek projelerini anlatmışlar.

Gelinen noktada kurulan doğru iletişimler neticesinde 3 Mayıs 2018 ile 6 Haziran 2018 tarihleri arasında birçok okuldan yaklaşık olarak 2 bin öğrenci, 100’den fazla öğretmen ve bir o kadar da veliyi okulun MELENVİVOR macera ve oyun parkurunda misafir etmişler.  

Melenvivor’un ünü İl sınırlarını aştı 

Melenvivor projesini hayata geçiren eğitimciler, Düzce’nin farklı ilçelerinden ve Düzce dışından 300’den fazla öğrenciyi ve öğretmenlerini ağırladılar.

Melenvivor’da neler sundular

Melenağzı Ortaokulu idaresi dışarıdan gelen grupları misafir etmekle kalmayıp  gelenlere okulu ve Melenağzı köyünün güzelliklerini de tanıttılar. Özellikle İl dışından gelenler, hem ilçenin hem de uzun plajlara ve konaklama tesislerine sahip Melenağzı köyünü de yakından görme fırsatına sahip oldular.

Okul idaresi, Melenvivor’a katılan tüm misafirlere öğle yemeği verdiler, temizlik hizmetlerinden faydalandırdılar, kantin ihtiyaçlarını karşıladılar. Bütün bunları da ücretsiz olarak yaptılar.

Gönül kazandık daha ne olsun

Melenvivor projesinin uygulayıcıları, katılımcı öğretmenlerin neredeyse tamamının  sorduğu ”sizin bu işten kârınız nedir?” sorusuna ise, her defasında gururla ”öğrencilerimizin gönüllerini kazandık daha ne olsun” cevabını verdiler. 

Melenvivor basında da bir hayli yer buldu 

Melenvivor projesi bugüne kadar yerel basında kendine çokça yer buldu. Bunun yanı sıra Habertürk, Milliyet ve Hürriyet gazetelerine haber oldu. Fotoğraf ve videoları sosyal medyada birçok kişi tarafından izleniyor ve paylaşılıyor.

Kaymakam beyin bir takdirini çoktan hak ettiler

Melenvivor projesiyle hem kendi okullarının öğrencilerinin hem de civar il ve ilçe okullarının öğrencilerinin hayatlarına dokunmayı başaran, hem köylerini hem de Akçakoca’yı dışarıdan gelen heyetlerin yakından görmesini sağlayan eğitimcilerimizden ikisi, bu sene projesine yüreklerini koydukları okuldan başka okullarda ders verecekler. 

Barış Ömür ve Ali Ertuğ, Melenağzı ortaokuluna kazandırdıkları birçok yenilikçi adımı bundan sonra görev aldıkları yeni kurumlarında da yapacaklar. Buna hiç şüphe yok. 

Öğretmen olarak asli görevlerini yerine getiren bu iki değerli eğitimcimizin bugün ihtiyaç duydukları tek şey, motivasyonlarını yüksek tutacak bir çift söz olabilir ancak.

Sayın kaymakamımız  Yasin Öztürk’ün bir teşekkür sözü ya da takdir belgesi bu motivasyonu artıracak en önemli etken olacaktır. 

Zira öğretmenlerimiz bunu çoktandır hak ettiler.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.