DOLAR 32,5910 0.33%
EURO 34,8179 0.18%
ALTIN 2.507,240,93
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20969291,94%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

MAÇIN ORTASINDA KURAL DEĞİŞTİ… AHMET KAYA İLÇE KONGRESİNE KATILAMAYACAK
4211 okunma

MAÇIN ORTASINDA KURAL DEĞİŞTİ… AHMET KAYA İLÇE KONGRESİNE KATILAMAYACAK

ABONE OL
30/06/2022 13:55
MAÇIN ORTASINDA KURAL DEĞİŞTİ… AHMET KAYA İLÇE KONGRESİNE KATILAMAYACAK
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 17 Temmuz’da yapılacak olan olağanüstü ilçe kongresi kararı, Kurban bayramı nedeniyle bir hafta sonrasına ertelenirken, Tuğrul Abanoz ve Ahmet Kaya’nın adaylıklarının neredeyse kesinleştiği şu günlerde tuhaf bir gelişme yaşandı.

CHP il başkanı Semih Cemşit’in Ahmet Kaya ile ilgili ‘tedbirli’ disiplin soruşturması açtırdığı öğrenilirken, tedbirli olarak disipline sevk edilen Kaya’nın parti tüzüğü gereği ilçe kongresinde aday olamayacağı ortaya çıktı.

Sözkonusu gelişmeyle ilgili olarak görüşlerine başvurmaya çalıştığımız CHP il başkanı Cemşit telefonlarımıza yanıt vermezken, Ahmet Kaya’nın adaylığını kesmeye dönük operasyonu haber alan bazı parti seçmenleri, ‘maç başladıktan sonra kural değişmez’ diyerek Cemşit’i eleştirdiler.

CHP il başkanı Semih Cemşit’in Ahmet Kaya hakkında disiplin soruşturması açtırması kendisinin yetkileri dahilinde. Bu konuda bir beis yok fakat aynı il başkanı Cemşit’in daha önce Tuğrul Abanoz’la ilgili başlattığı disiplin soruşturmasında neden ‘tedbirli’ bir soruşturma açtırmadığı parti tabanında sorgulanmaya başlandı. Üstelik partinin olağanüstü ilçe kongresinin tarihinin belirlendiği ve adayların netleştiği şu günlerde, Cemşit tarafından gerçekleştirilen bu operasyonun açık seçik Ahmet Kaya’yı seçimlere sokmamak amacı taşıdığı bu kadar ortadayken…

Semih Cemşit’in bu konuda bilerek ya da bilmeyerek yanlı bir tavır aldığı ve Kaya’yı bertaraf ederek Abanoz lehine bir operasyon yaptığı gün gibi ortada. Bu durumun oluşturduğu mağduriyet üzerinden mutlaka başka adaylar ortaya çıkacak ya da çıkartılacaktır ama bilinen tek bir şey var ise, o da oluşturulan bu mağduriyetin seçmen nezdinde pek de hoş karşılanmayacağı gerçekliğidir.

Ahmet Kaya, Tuğrul Abanoz ve belki zamanla ortaya çıkacak yeni adaylarla CHP ilçe kongresinin yapılması en doğru yaklaşım olacaktı. Bu seçimlerde Ahmet Kaya ilçe başkanlığını belki yine kaybedecekti fakat yapılan bu operasyon ve oluşturulan mağduriyetten sonra CHP delegelerinin kongrede atacakları oylarını bir kez daha düşünecekleri ortada.

Ahmet Kaya’ya destek verecek olan delegelerin Kaya’nın da destek verip yanında yer alacağı yeni bir adaya destek verecekleri kesin. Bir başka kesin olan şey daha varsa o da CHP il başkanı Semih Cemşit’in kongre sürecini yönetirken elini yüzünü çamura bulaması oldu.

Daha önce de söyledik; Ali’ye Veli’ye bakmadan, iktidar yarışında oldukça avantajlı olan CHP’nin birlik ve bütünlüğüne hizmet eden bir ilçe kongresi gerçekleştirmek son derece önemli diye yazdık. Fakat gördük ki Cemşit’in yönetme basiretsizliği yüzünden hem adaylar hem de CHP’den beklentisi olan seçmenler bir kez daha hayal kırıklığına uğratıldı.

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.