DOLAR 32,4028 0.1%
EURO 34,8437 0.04%
ALTIN 2.400,830,18
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19311313,91%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

247 okunma

Kuyumcu Soyguncusu İhraç Polis Hastanede Hayatını Kaybetti

ABONE OL
20/04/2017 13:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuyumcu dükkanından gasp girişiminde bulunduğu gerekçesiyle yakalanan ve Ankara’ya götürüldüğü esnada meydana gelen kazanın ardından hastaneye kaldırılan, Düzce Emniyet Müdürlüğü kadrosunda geçen yıla kadar bomba imha uzmanı olarak görev yapan ve FETÖ’den ihraç edilen eski polis hayatını kaybetti.
6 Mart’ta Ankara’da bir kuyumcu dükkanında gerçekleştirilmek istenen soygunun faili olarak yakalanan Düzce Emniyet Müdürlüğü kadrosunda geçen yıla kadar bomba imha uzmanı olarak görev yapan ve FETÖ’den ihraç edilen eski polis Nevzat Y., Ankara’ya götürülürken geçirdiği kaza nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Soygun teşebbüsünde dükkan sahibinin oğlunu ayağından tabanca ile vuran ve ardından, kendisini takip eden vatandaşların üzerine doğru el yapımı patlayıcı atarak zorla ele geçirdiği araçla kaçan şüphelinin yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde özel ekip kurulmuştu.

Kimliği belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdüren ekipler, yapılan araştırmada Nevzat Y.’nin, Düzce Emniyet Müdürlüğü kadrosunda geçen yıla kadar bomba imha uzmanı olarak görev yaptığı, 16 Kasım 2016 tarihinde hakkında açılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındığı, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldıktan sonra emekli olduğu belirlendi.

Evi “cephanelik” gibi Şüphelinin bulunması muhtemel adreslerin tespit edilmesinin ardından aralarında özel harekat polisleri ile bomba imha uzmanlarının da bulunduğu ekip Düzce’ye geldi. Kadın arkadaşının evinde olduğu öğrenilen şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şüphelinin kendi evinde yapılan aramalarda, çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Şüphelinin kendisini yakalayan polislere, “Bombalar yanımda olsaydı beni böyle kolay alamazdınız.” dediği belirtildi.

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Polis aracıyla Ankara’ya getirilirken rahat su içebilmek için arkadan bağlanan ellerinin çözülerek önden kelepçelenmesini isteyen şüphelinin, durumu fırsat bilerek aracı kullanan polis memuruna müdahale ettiği, bu sırada kontrolden çıkarak takla atan araçtaki diğer polislerle yaralandığı kaydedildi. Kazada ağır yaralanan şüphelinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği, yaralı polis memurlarının ise tedavilerinin ardından taburcu oldukları öğrenildi.

Kaynak: Öncü Haber


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.