DOLAR 32,3857 0.04%
EURO 34,7868 -0.07%
ALTIN 2.398,850,10
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19262963,84%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

395 okunma

KURUGÖL HALKINDAN ‘ADRES NAKLİ’ TEPKİSİ

ABONE OL
19/11/2018 17:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın kar yağışının en yoğun yaşandığı yüksek köylerinden biri olan Kurugöl köyü halkı, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle ikametlerini köye almak isteyenlerin büyük sıkıntılara maruz kaldıklarını belirterek, kamu idarecilerinin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor.

Kış mevsiminin köyde çok sert geçtiğine dikkat çeken ve bu nedenle kışlarını başta Akçakoca, Düzce ve diğer şehir merkezlerinde geçirdiklerini belirten köy muhtarı Abdullah Biriktir, son günlerde sık sık jandarma ekiplerinin köye gelerek kimlerin köyde oturup oturmadığına yönelik tespit yaptığını söyledi.

Jandarma’nın köy muhtarı ve idare heyetiyle görüşmeden ve yanlış beyanlarla tespit yaptığını belirten muhtar Biriktir, bazı kimselere para cezası kesilecek olmasından da köy halkı olarak endişe duyduklarını söyledi.

Akçakoca ve diğer şehir merkezlerinden 60-70 civarında köylünün son dönemde nakillerini köye aldığını kaydeden Biriktir, köy halkı olarak taleplerinin hür iradeleriyle köylerindeki seçimlerde oy kullanmak olduğunu ve bu konuda hiç bir köy sakinine cezai işlem uygulanmasını istemediklerini söyledi.

Kurugöl köyü muhtarı Abdullah Biriktir, devamında şöyle konuştu:

”Kurugöl köyümüz aşağı yukarı 750 seçmeni olan büyük bir köy. Yüksek ve soğuk olması itibarıyla köyde ikamet eden ancak kışı geçirmek isteyen bir kısım vatandaşımızın Akçakoca’da da Düzce’de de evleri var. Kışı burada geçirenler baharla birlikte yaz aylarından itibaren Aralık ayına kadar köyde yaşamaktadır. Yaklaşık 100 kişi de hemen her yıl ikametlerini şehre alıp tekrar köye getirmektedir. Bu inip çıkma nedeniyle her seçim döneminde köy halkı olarak bir baskı altındayız.”

”Bazı vatandaşların babası köyde yaşarken çocuğu şehirde yaşıyor. İnsanlar Çarşıda da Düzce’de de işe güce sahip olabiliyor. Seçim dönemlerinde de vatandaşlarımız oylarını kullanmak için köye nakil yapmayı tercih edebiliyor. Fakat bu durumdan büyük sıkıntı duyuyoruz. Jandarmanın da bu konuda baskısını yaşıyoruz.”

”Vatandaşlarımızın köyündeki hanelerine elektrik faturaları geliyor, önemli oranda tüketim yapıldığı görülüyor. Şehir merkezinde olsalar da faturaları çalışıyor. Köye gidip gelmeler sık yaşanıyor. Fakat buna rağmen nakillerimizi köye almamız neden sıkıntı yaratıyor.”

”Bugüne dek Jandarma güçleri 4 kere köye gelerek tespit yaptılar. Burada yaşayan insanları tutanakla tespit altına aldık. Fakat buna rağmen İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından burada yaşadıkları kabul edilmemiş. Jandarmanın tutanak tutarken muhtarlığa veya idare heyetine bilgi vermemesi bizim rahatsızlık duyduğumuz konulardan biri.”

”Şehir merkezinden köye nakillerini aldıran 60-70 kişi civarında vatandaşımız vardı. Bunların bir kısmı çalıştıkları kurumlar tarafından gördükleri baskı nedeniyle tekrardan adreslerini şehir merkezine indirdiler.”

Bu uygulama her dönemde bir şekilde sorun oluyor ama bu kez seçime denk gelmesi nedeniyle daha bir bir yoğunluk kazandı. Vatandaşlarımız önemli oranda ceza ödemekle karşı karşıya. Bizim talebimiz, vatandaşımızın hürriyetinin kısıtlanmaması, istediği yerde oy kullanabilmesinin sağlanmasıdır.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.