DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21643701,16%
Düzce
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

524 okunma

KURBAN BAYRAMI BALIK FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ

ABONE OL
25/08/2018 13:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurban Bayramı balık fiyatlarını düşürdü. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, “Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte ister istemez balık fiyatların da düşüş oldu.”

Batı Karadeniz’in incisi Akçakoca’da Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların  kırmızı ete ilgi göstermesi, balık fiyatlarında düşüşe neden oldu.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla balık fiyatlarında genel bir düşüş olduğunu söyledi. 

Karakaş, balık fiyatlarında genel bir düşüş olduğunu belirterek, “Kurban bayramının gelmesi ile birlikte ister istemez balık fiyatlarında düşüş oldu. Yalnız sadece bu bayram ile  alakalı bir konu değil. Balık bol miktarda çıkıyor bu da tabi fiyatlara yansıyor. Bu şekilde devam edecektir. Çok yüksek fiyatlar beklemiyoruz. Palamudun bol olması şu anda diğer balıkları da  etkilemiş durumda. Onların fiyatlarını da aşağıya çekmiş durumda” dedi.

Geçen yıla göre balıklarda yarı yarıya düşüş olduğunu aktaran Karakaş, şunları kaydetti:

“Balık bolluğu 1 Eylül’e kadar devam edecektir. Tabi 1 Eylül’de trol ve gırgır avcılığı başladığı zaman bu fiyatlar diğer balıklarla beraber daha da aşağıya düşecektir. Yani bu sene çok uygun fiyatlar bekliyoruz balık üzerinde. Şu anda geçen yıla bakmış olursak yüzde 50’ye yakın fiyat düşüşü söz konusu. Şu anda palamut 5 lira ve 10 lira arasında satılıyor. Uygun bir rakam. Herkesin tüketebileceği, satın alabileceği bir rakam.”

”Balık fiyatları düştü”

1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla birlikte bereketli bir sezon geçireceklerini tahmin ettiklerini vurgulayan Karakaş, “Balık fiyatları şuanda normal seviyesinde. 1 Eylül itibariyle istavrit çıkacaktır. Hamsi, mezgit ve çinakop gelecektir. Yani diğer balıkların  fiyatları o tarih itibariyle çok düşük olacaktır. Bunların fiyatlarının 10 ila 15 lira arasında gözükeceğini düşünüyorum. Çünkü bu sene palamut avcılığı çok iyi görünüyor ve buda diğer balıklara yansıyacaktır” ifadesini kullandı.

”Herkes kazanıyor”

Karakaş, şu anda balık bolluğu ve fiyatlardan herkesin memnun olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“1 Eylül’e kadar durum iyi gidecek gibi. Balıkçılar, tekneciler ve satıcılar şu an para kazanmaya başladı. Satışlar çok kötü değil. Bayram çok etkilemiş değil fiyatlardan dolayı.Tabi bu aylarda eti her zaman yiyebiliyorsunuz ama balığı yiyemiyorsunuz. Balığın şu anda besleyici zamanlarının başladığı günlerdir. Yani şurada 3-4 dört ay tüketilmesinin gerektiği zamanlardır.” 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ