DOLAR 32,4342 0.23%
EURO 35,0504 -0.17%
ALTIN 2.325,050,24
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

355 okunma

KURAN’A GEÇEN MİNİKLER TAÇLANDIRILDI

ABONE OL
03/02/2018 09:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklar için Kur’an’a geçiş programı düzenlendi.

Akçakoca Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa İlçe Müftüsü Mehmet Taşcı, Müftülük Şefi Metin Mutioğlu, din görevlileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Minik öğrencilerin moral ve motivasyonunu arttırmak ve öğrendiklerini sergilemek amacıyla düzenlenen programda Müftülüğe bağlı Ali Balcı, Ethem Sarıoğlu ve Ravza Kur’an Kursunda eğitim gören otuz dokuz çocuk anne ve babalarının sevinçleri arasında hem sertifikalarını aldılar hem de ödül olarak taçlandırıldılar. Miniklerin Kuranı Kerim ve İlahiler okuduğu programa veliler yoğun ilgi gösterdi.

İlçe Müftüsü Mehmet Taşcı programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İlçe merkezinde Merkez Camii müştemilatında üç yıldır hizmet veren 4-6 yaş grubu bir Kur’an Kursumuz vardı ancak nüfusu 25.000 olan bir İlçe için yeterli değildi. Vatandaşlarımızın çok yoğun talebi doğrultusunda iki hayırseverin katkılarıyla iki kurs daha açtık. Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilmekte ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilmektedir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğreniyorlar. Bugün burada otuz dokuz yavrumuz Kur’an geçtiler. Yavrularımıza özveriyle emek veren Kur’an Kursu Öğreticilerimize ve çocuklarını bu kurslara gönderen anne babalara teşekkür ediyorum. Bu yavrularımızın dinine diyanetine, vatanına, milletine, anne ve babalarına hayırlı birer evlat olarak yetişmesini Rabbimden temenni ediyorum’’ dedi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.