DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20826520,56%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

KÖYLERDEKİ SU PROBLEMLERİ ÇÖZÜLÜYOR
3451 okunma

KÖYLERDEKİ SU PROBLEMLERİ ÇÖZÜLÜYOR

ABONE OL
19/11/2022 13:22
KÖYLERDEKİ SU PROBLEMLERİ ÇÖZÜLÜYOR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez ve ilçelere bağlı köylerde yaşanan su problemleri çözülüyor. İl Genel Meclisinde Düzce merkez ve ilçelere bağlı köylerde içme suyu yatırımları için 30 Milyon TL borçlanma kararı alındı.

Düzce İl Genel Meclisi, köylerdeki su problemlerinin çözümü için olağan dışı toplandı. Köylerde yaşanan su problemlerinin çözümü için İl Genel Meclisi Başkanlığı’na gönderilen 30 Milyonluk borçlanma talebi, AK Parti ve MHP Meclis Üyeleri tarafından kabul edildi.

Borçlanma kararına göre; 1.Grupta İhaleye çıkan köyler: Merkez Kavakbıçkı Dallas mahallesi isale ve şebeke hattı, İhsaniye, Şaziye, Üçyol şebeke hattı, Esençam, Hecinler mahallesi şebeke ve Cumayeri Ören köyü sondaj

2.Grupta ihaleye çıkan köyler: (depo imalatı) Gümüşova Halilbey 75 metre küp, Soğuksu ve Sultaniye 50 metre küp depo, Merkez Kemerkasım 25 metre küp, Musababa 75 metre küp depo, Gümüşova Halilbey-Soğuksu ayrım maslağı, Merkez Samandere 2 adet faktörlü maslak, Yığılca Akçaören İsmail Çayırı mahallesi 25m küp depo.

3. grupta ihaleye çıkan köyler; Akçakoca Melenağzı, Çilimli Esenliköyü, Gümüşova Dededüzü, Yığılca Gelenöz ve Merkez Hatipli Ketenciler köyü içme suyu şebeke hattı çalışması; Merkez Kozluk terfili içme suyu isale hattı, Pınarlar sondaj çalışması.

4. grupta ihaleye çıkan köyler: Merkez Yenitaşköprü şebeke, Gölyaka İçmeler şebeke, Gölyaka Hacıyakup grup köyleri içme suyu isale hattı çalışması.

5. grupta ihalesi yapılacak olan köyler: Kaynaşlı ilçesi Yeniyurt köyü içme suyu isale hattı, Yığılca Hacılar, Aydınyayla ve Gaziler grup suyu isale çalışmaları İLBANK kredi bütçesi ile ihale edilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını kaydederek, “Çalışmalar en kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Yapmış olduğumuz tüm köy içme suyu yatırımlarımızda çalışmalarımız sonucunda hedefimiz en kısa sürede tüm köylerimizin içme suyu projelerini tamamlayıp köylerimizin hizmetine sunmaktır” dedi.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.