DOLAR 32,3573 0.16%
EURO 34,9567 0.32%
ALTIN 2.397,610,20
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1976893-1,96%
Düzce
23°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

255 okunma

Koronavirüsten Etkilenen Mükellefin Sesini Duyan Var mı?..

ABONE OL
17/03/2020 16:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Koronavirüs nedeniyle 31 Mart’ta dolacak yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 30 Nisan gün sonuna kadar uzattı.

Ayrıca, Akçakoca Vergi Dairesi’nden ilgili kurumlara gönderilen bir bilgilendirme yazısında, virüs nedeniyle kalabalık ortamlarda bulunmamak adına mobil beyanname sistemi kurulduğu, vergi dairesiyle ilgili bazı işlemlerin uzaktan yapılmasının kolaylaştırıldığı açıklandı.

Bu durumda vergi mükelleflerinin sordukları soru şu: Korona virüsüyle sosyal ve ticari yaşam bu derece kısıtlanmışken, neden vergi borcu ödemeleriyle ilgili bir iyileştirme yapılmıyor?

Dükkanların kapatıldığı şu günlerde ticari faaliyetler de neredeyse dibe vurmuş durumda. Haliyle vergi borcu olan esnaf bu borcun ödenmesiyle ilgili devletten bir destek bekliyor. 

Vergi borçlarının ertelenmesi, borç yapılandırma imkanlarının sağlanması ya da bir kızım borçların silinmesi gibi bir takım desteklerle mükelleflerin sırtındaki mâli yük biraz olsun hafifletibilecekken, Vergi Dairesi’nin esnafa sunduğu çözüm önerisi, işlemlerin mobil ortamdan yapılması gibi bir kolaylık olmamalı. 

Zira esnaf, kriz yükünün altında can çekişmeye başlamışken, olmayan parayla borç ödeme imkanına zaten sahip değil. Bunu da ilk görmesi ve çözüm üretmesi gereken Devletin ilgili bakanlıklarının şu günlerde mali destek paketlerini geciktirmeden açıklaması ve mükellefleri koronavirüsün sebep olduğu ticari krizin yükünden kurtarmaları gerekiyor.

.

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.