DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

637 okunma

”KÖPEK ZEHİRLEME” TARTIŞMASI YARGIYA TAŞINDI

ABONE OL
06/08/2018 17:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya paylaşımları üzerinden süregiden ”hayvan zehirleme” tartışması bugün mahkemeye taşındı.

Kendi hesabından yaptığı açıklama ile hayvan zehirleyeceği imasında bulunan Şenay Şenbaş’a karşı, hayvan hakları savunucuları çeşitli eleştiriler yapmış ve sokak hayvanlarının hayatlarından endişe duyduklarını yazmışlardı.

Tartışmalar bugün yeni bir mecraya taşındı… Sokak hayvanlarının zehirlenme ihtimaline karşı tedbir alınmasını isteyen bazı hayvan severler, Akçakoca Adliye’sine giderek suç duyurusunda bulundular.

Suç duyurusu dilekçelerini Adliye personeline teslim eden hayvan hakları duyarlılarının dilekçe metinleri ise şu şekildeydi:

AKÇAKOCA CUMHURİYET BAŞ SAVCILIĞI’NA…

”Akçakoca’da çiçekçilik yapmak ta olan Şenay ŞENBAŞ Facebook sayfasından köpekleri zehirlemekle tehdit etmiş ve hayvanseverlere de tasma takacağını sayfasında ilan etmiştir.

Hayvan sever biri olarak tasma takma tehdidini tarafıma yapılmış hakaret olarak görüyorum.

Hayvanların yaşamına son verme tehdidi ile Akçakoca’da yaşayan hayvanları sevmeyen, zehirleyen, zarar veren insanlara cesaret vermiştir.

Akçakoca’da hayvanların zarar görmesi durumunda kendisinin sorumlu tutulmasını, zaten zor olan sokak hayvanlarının yaşantısına böyle bir çıkış yaparak toplumda infial yaratmasının kınanmasını istiyorum.

Ayrıca hayvanseverlere tasma takma hakareti ile de kendisinden şikayetçiyim.

Tarafınıza arz ederim.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.