DOLAR 32,3771 0.16%
EURO 35,0304 -0.2%
ALTIN 2.324,630,24
BIST 9.101,620,24%
BITCOIN 2264305-0,79%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

254 okunma

KOOPERATİFTEN RUHSATSIZ AVLANMAYA KARŞI BASIN AÇIKLAMASI

ABONE OL
10/09/2018 12:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, yaptığı bir basın açıklaması ile son günlerde ruhsatsız teknelere yönelik olarak yapılan denetimleri desteklediklerini ve bu tür denetimlerin her zaman arkasında olduklarını söyledi.

Başkan Karakaş’ın yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukuk sisteminin verdiği hakla işletmeciliğini yaptığımız Akçakoca Balıkçı Barınağından faydalanan balıkçı ve tekneleri 3 grupta kategorize edebilir.

1-  Yeşil Kâğıt olarak tabir edilen belgeyle profesyonel avlanma hakkı verilmiş tekneler ile balıkçılık yapan balıkçılar.

2-  Amatör balıkçılık yapma hakkı olan belgeler ile amatör balıkçılık yapan balıkçılar.

3-  Teknelerinin amatör ya da profesyonel avlanma ruhsatı olmadığı halde balıkçılık yapılan tekneler.

Profesyonel balıkçılık yapabilecek ruhsatı edinebilmek son derece maliyetlidir. Bu ruhsatı edindikten sonrada Türkiye’de liman başkanlığı olmayan tek il biz olduğumuz için sürekli çevre illerdeki liman başkanlıklarına sürekli masraf etmekteyiz.

Denizde seyrüsefer halinde sahil güvenlik botları tarafından en ufak noksanlığımızda cezayı yine biz profesyonel balıkçılar ödüyoruz. Var olan düzenlemelere göre de sahil güvenlik botları ruhsatı olan teknelere çok daha fazla cezai yaptırımlar uygulayabiliyor.

Tüm bu maliyetlerle uğraşırken hiçbir belgesi olmayan tekneler, teknelerine ağ koyarak balıkçılık yapmakta ve ekmeğimize ortak çıkmaktadırlar.

Hiç taksi ruhsatı olmayan bir şoförün 30-40 yıllık şoför bile olsa taksicilik yapmayı kendisine hak gördüğünü gördünüz mü? Hak görse bile trafik yetkilileri taksicilik yapmaya kalkan bu şoförü trafikten men ettiği gibi cezalandırır da.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hukuk sistemine uygun balıkçılık yapmaya çalışan Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri balıkçıları olarak, tüm balıkçıların hukuk sistemimize uygun olarak balıkçılık yapmasını istiyoruz.

Bu noktada yetkinin İlçe Tarım Müdürlüğünde olduğunu Akçakoca halkının da bilmesini isteriz.

Geçtiğimiz günlerde İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerin yaptığı ruhsatsız teknelerle balıkçılık yapanlara karşı başlattığı denetimleri takdirle karşılıyoruz.

Bu denetimlerin daha da yoğunlaşmasını talep ediyoruz.

Kısacası Akçakoca İlçe Tarım Müdürlüğünün ruhsatsız balıkçılık yapanlara karşı yaptığı uygulamaların arkasındayız ve bu desteği kamuoyunun da bilmesini istiyoruz.

Mühendislik, eczacılık ya da kasaplık nasıl kanuni bir çerçevede yapılıyorsa balıkçılık da kanunlar çerçevesinde yapılmalıdır, talebimiz budur.

Amatör belgeleri ile kanun ve yönetmeliklere uygun bir şekilde keyif balıkçılığı yapanları barınağımızın ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirdiğimizin altını bir kere daha altını çizmek istiyoruz.

Bereketli başlayan avcılık sezonumuzun bereketinin devam etmesi diler Akçakoca halkına saygılarımızı sunarız.

                                                      Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi adına

                                                                    Kooperatif Başkanı

                                                                      Mustafa Karakaş


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.