DOLAR 32,2346 -0.04%
EURO 34,8033 0.34%
ALTIN 2.415,490,94
BIST 10.268,580,20%
BITCOIN 20118920,42%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

KOOPERATİF BAŞKANI KARAKAŞ: ALLAH’INIZDAN BULUN!..
2668 okunma

KOOPERATİF BAŞKANI KARAKAŞ: ALLAH’INIZDAN BULUN!..

ABONE OL
20/11/2023 11:21
KOOPERATİF BAŞKANI KARAKAŞ: ALLAH’INIZDAN BULUN!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bölgemizi etkisi altına alan şiddetli fırtına Akçakoca balıkçı barınağını alt üst etti. Balıkçıların zararı büyük.

Birçok teknenin fırtına başlamadan denizen karaya çıkartıldığı barınaktaki önlemlerin bi,r işe yaramadığı görüldü. Karayel rüzgarına açık olması nedeniyle yapımındaki hatalara sürekli dikkat çekin barınaktaki duvarlar dev dalgaların içeriye girmesine engel olamadı.

Boyu 7 metreyi aşan dalgalar, fırtınanın da etkisiyle karadaki tekneleri birbirine çarparak hasar almalarına neden olurken, çok sayıda balıkçının kıyıdaki ağları denize sürüklendi.

Aşırı yağış ve hızı saatte 100 km. nin üstünde esen rüzgarla birlikte, balıkçıların hiçbir müdahalesine imkan bırakmayan fırtına sebebiyle çok sayıda balıkçının teknesi ve ağları büyük ölçüde kullanılamaz hale geldi.

Yaşanan fırtınanın oluşturduğu hasarın, balıkçıların yıllardır dillendirdikleri talep ve önerilerine siyasilerin kulak tıkamalarından kaynaklandığının altını çizen Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş tepkisini şu sözlerle ifade etti:

“Arkadaşlar, ilk önce tüm Balıkçı camiasına geçmiş olsun. Hayatımızın en büyük afetini yaşıyoruz Akçakoca barınağı olarak bu afeti başarılı bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum bir adet bile tekne batırmadık. Ancak karadaki teknelerimiz, ağlarımız diğer malzemelerimiz barınağımızın hatalı yapılışından dolayı büyük zarar gördü. Tüm ağlarımız karadan denize gitti. Buda bizlere haddini aşan zarar verdi .Buna da şükür diyelim .İlk önce can sağlığı ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bundan yaklaşık on sene önce bir ana mendirek projemiz vardı ve onaylanıp parası da hesaba yatmıştı. Bu projeyi iptal etmek için birileri yırtınıp durdu  ve başardı da.  Biz balıkçılar bizim projemize engel olan o şımarık o ukala o bencil o kendini bilmez insanlar yüzünden malımızı kaybediyoruz, günlerdir uyku uyumuyoruz sabaha kadar limanda nöbet tutuyoruz. Lanet olsun sizlere. Allah’ınızdan bulun. Bizim yaşadıklarımızı inşallah yaşamadan Allah canınızı almasın.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.