DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2066243-1,36%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

461 okunma

KIZILAY AKÇAKOCA ŞUBESİNDEN İKİ ETKİNLİK BİR ARADA

ABONE OL
05/10/2018 17:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılayı Akçakoca Akçakoca Şubesi Başkanlığının, Muharrem ayı nedeniyle başlattığı aşure ikramınının yeni adresi Cumhuriyet meydanıydı.

Kızılay’ın kan bağış aracının Cumhuriyet meydanına yanaşmasıyla kan alım işlemleri de başlarken, etkinlik Yaşlılar Haftası’na da denk geldiği için Kızılay Akçakoca Şubesi iki önemli çalışmayı bir arada gerçekleştirdi.

Cumhuriyet meydanında bir yandan kan alım işlemi sürerken bir yandan da Akçakoca Yaşlılar Konukevi Müdürü Mustafa Çakır’ın başında bulunduğu huzurevi personeli vatandaşlara aşure ikramları yaptı.

Çok sayıda vatandaşın kan verdiği ve aşureden tattığı bu önemli günde Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de standı ziyaret ederek Kızılay Akçakoca Şube Başkanı Özkan Öztürk ve görevlilere başarılar diledi.

Yemenici, başta yaşlılar olmak üzere kan vermeye ya da aşure tatmaya gelen vatandaşlarla sohbetler etti.

Etkinlikte bir açıklama yapan Kızılay Akçakoca Şube Başkanı Özkan Öztürk, açıklamasına Batman’da şehit düşen askerlerimize rahmet dileyerek başladı.

Kan alma ve aşure ikramı etkinliğini Türk Kızılayı’nın kan alımı yaptığı alanda gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini vurgulayan Öztürk, halkımızla birlikte kan bağışçılarının da aşureden tatmasını istediklerini söyledi.

Türk Kızılayı Akçakoca Şube Başkanı Özkan Öztürk konuşmasının devamında şu açıklamayı yaptı:

“Muharrem ayı vesilesiyle başlattığımız aşure ikramı etkinliğimizi, Yaşlılar Haftası’nda da gerçekleştirmek istedik. Bugün Kızılay ekibimiz burada kan alımı da yapmakta. Bizde Akçakoca Huzurevi ile birlikte aşure ikramını burada yapmayı, kan bağışına destek olmayı, kan bağışının önemini vurgulamayı amaçlayarak bu etkinliği planladık. Bu organizasyonda görev alan gönüllü ekiplerimiz her geçen gün daha güçlü bir şekilde organize oluyorlar. Erkek Gönüllü ekibimizi oluşturmuştuk. Şimdi de kadın kolları gönüllülerini oluşturduk.

EĞİTİME ÖNEM VERECEĞİZ

”Eğitim konusuna büyük önem vereceğiz ve bu kapsamda üniversitemizde çalışmalara başladık” şeklinde konuşan genç başkan Öztürk, ”oradan da bir gönüllü ekibi kurup birlikte yapacağımız istişareler sonucu hizmet ağımızı genişletme arzusundayız. İnşallah yapacağımız eğitim çalışmaları ile 100 kişilik bir ekip oluşturup iyi organize olarak, daha geniş bir yelpazede Akçakoca’mıza yararlı olmaya çalışacağız” dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.