DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074462-1,09%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

274 okunma

Keşir de Fındık Fiyatını Az Bulmuş

ABONE OL
18/08/2017 10:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından 10 TL olarak açıklanan fındık fiyatını düşük bulduğunu belirterek üreticiye hak veren AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Yaptığımız çalışmalarda bir fiyat aralığı belirtmiştik. Ben bu rakamın birkaç lira üzerinde olmasını arzu ederdim.” dedi.

Gölyaka’da düzenlenen deprem şehitlerini anma etkinliğine katılan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir program sonrasında özel açıklamalarda bulundu.

 

Fındık çiftçiliği iyi tarımla geliştirilmeli

Son bir yıldır fındık üzerinde Karadeniz illerinin milletvekilleriyle yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Keşir şöyle konuştu:

“Sayın Bakanımızın bakan olarak atandığının haftası o bölgenin bütün vekilleriyle yaklaşık 4 saatlik bir toplantı yaptı. Hem üretici boyutu, hem sanayi boyutu, ihracat boyutu hepsini masada tek tek konuştuk. Öncelikle bu sezon için acil eylem planı, akabinde bizim önemli bir ihtiyacımız fındık çiftçiliğinin iyi tarım örnekleriyle geliştirilmesi. Bu çok önemli.”

Şu rakam diyemeyiz, reel olarak çalışılan rakam önemli

Fındığın fiyatının üreticiyi mağdur etmemesi açısından bir alt sınır ve aa sınırın olması gerektiğini belirten Keşir şu ifadelerde bulundu: “Düzce Türkiye genelinde verimlilik konusunda ikinci ama ne yazık ki Türkiye dünya genelinde verimlilikte üst sıralarda değil ne yazık ki. Fındık üreticileri başladı dünyada. Bizim iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmamız ve kalıcı hale getirmemiz gerekiyor. Rekolteler bu yıl yüzde 50’nin üzerinde bir verimlilik artışı var. Biz özellikle çiftçimizin hem üretim maliyetleri açısından hem de moral ve motivasyon açısından emeğin de karşılığı olarak bir alt sınır ve ara sınırda mutlaka olması gerektiğini anlattık. Tabi bizim sayın bakana şu rakam dememizden ziyade reel olarak onun çalıştığı rakamlar önemli.”

Rakamın birkaç lira üzerinde olmasını arzu ederdim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba tarafından Tarım Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındığı 10 TL’den alacağını açıklaması üzerine fiyatın beklenenden düşük olduğunu belirten Keşir şöyle konuştu:

“TMO fındık alacağını açıkladı. Almaması savunduğumuz üreticimiz açısından farklı sonuçlar doğurabilirdi. Biz o sonuçlara mahkum edemezdik üreticimizi. O yüzden ısrarla alması gerektiği konusunun üzerinde durduk. Burada tabi fındığı işleyecek sanayiciyi de zor durumda bırakmamak için bunun yağlık alım olması gerektiği şeklinde uzun uzun konuştuk. Bir fiyat aralığı da ifade etmiştik. Onlar bugün bu rakamı açıkladılar. Ben de rakamın birkaç lira üzerinde olmasını arzu ederdim.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.