DOLAR 32,5597 0.25%
EURO 34,7026 -0.19%
ALTIN 2.485,910,07
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20562793,37%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

612 okunma

Kaynaşlı belediye başkanından sözde muhafazarlık çıkışı

ABONE OL
15/01/2021 11:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor yarışmasında yer alan Düzceli Ayşe Ayşe Yüksel’in yarışmadan ayrılması gerektiğini belirtti. Düzce’nin muhafazakar bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Başkan Şahin, yarışmanın milli ve manevi değerlerle bağdaşmadığını dile getirdi.

Başkan Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Düzce’nin muhafazakar bir yapısı vardır. Dini değerlerine bağlıdır. Milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan SURVİVOR adlı yarışmaya katılan Düzceli bayan yarışmacı, yarışmadan ayrılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, 2020 yılında A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Almanya’yı yenerek Tokyo’da olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesinin ardından paylaştığı mesajla tepki toplamıştı.

Açıklamasında “Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil.” Şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Kamuoyunda yoğun tepkilere neden olan paylaşımıyla ilgili Şahin, kendisini “Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram” sözleriyle savunmuştu.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.