DOLAR 32,3807 0.19%
EURO 35,0661 -0.1%
ALTIN 2.324,970,25
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2265056-1,72%
Düzce
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Kaymakam Can: Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda Güncellemeler Yapılıyor
3840 okunma

Kaymakam Can: Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda Güncellemeler Yapılıyor

ABONE OL
05/10/2021 11:22
Kaymakam Can: Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda Güncellemeler Yapılıyor
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve Kaymakam adayı (Refik Kaymakam) Enes Özkan, yerel basın mensuplarının geleneksel simit-ve Kars kaşarı menüsünden oluşan kahvaltısına konuk oldular.

Gazetecilerin davetlisi olan Kaymakam Can ve aday Kaymakam Özkan keyifli bir kahvaltılı sohbet gerçekleştirirken, Kaymakam Can bazı güncel gelişmelerle ilgili soruları da yanıtladı.

VAKIF’TA BİLGİ GÜNCELLEMELERİ YAPILIYOR

Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, bazı vatandaşların son günlerde Akçakoca Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan aldıkları bazı yardımların kesildiği yönündeki şikayetiyle ilgili soruya, Vakıf bünyesinde yapılan güncelleme çalışmaları nedeniyle yeni bir düzenlemenin ortaya çıktığını söyleyerek yanıtladı.

İHTİYACI OLANA DAHA FAZLA YARDIM YAPILACAK

Kaymakam Can ayrıca, yıllardır 45 gün arayla 200 TL yardım alan vatandaşların bilgilerinin güncellendiğini, bu parayı alan bazı vatandaşların gelir düzeylerinde artış görüldüğünden bu yardımın kesildiğini, diğer yandan özellikle çocuklu aileler ve dul kadınlar başta olmak üzere, çok sayıda ihtiyaçlı vatandaşa verilen 200 liralık yardımın çok az bulunması nedeniyle yardım miktarının ihtiyaç duyulan rakamlara yükseltileceğini söyledi.

KÖMÜR YARDIMLARINDAKİ DENGESİZLİK GİDERİLİYOR

Kaymakam Can, kömür yardımı olarak ihtiyaçlı ailelere 500’er kilo kömür verildiğini, geçen yıl 1.300 ton kömürün 2 bin 500 aileye dağıtıldığını fakat Vakıf bilgi güncellemelerinde bu durumda görülen kimi aksaklıklara da Kaymakamlık olarak müdahale edildiğini söyledi.

Akçakoca ölçeğinde bir ilçe için 1.300 ton kömürün doğalgaz kullanan emsal ilçelere göre çok yüksek oranda dağıtıldığının fark edildiğini kaydeden Kaymakam Can, ”bazı ailelerin artık kömüre ihtiyaç duymadıkları görülürken, ihtiyaçlı ve özellikle çocuklu ailelere yapılan 500 kilogram kömür yardımının yetersiz olduğu ortada. Bu bilgi güncellemeleri tamamlandığında ihtiyacı olmayan hanelere verilen kömür desteği kesilerek ihtiyaçlı ailelere 1 ton ve üzerinde kömür yardımı yapılacak” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 700’ER LİRA YARDIM YAPILIYOR

İlçe Kaymakamı Mustafa Can, Akçakoca’da ikâmeti olan ve bu sene üniversiteyi kazanmış öğrencilere de bir defaya mahsus olarak destek ödemesi yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini söyledi.

2 yıllık yükseokul kazanan öğrencilere 600 lira ve 4 yıllık üniversite kazanan Akçakoca gençlerine 700 lira maddi yardım yapıldığını ifade eden Kaymakam Can, bu byardımların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.