DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.323,780,20
BIST 9.123,960,48%
BITCOIN 2270686-0,31%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

309 okunma

KARATAY’DAN ŞEKER UYARISI

ABONE OL
10/05/2018 21:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Valiliği tarafından düzenlenen Okur Yazar Buluşmaları etkinliği kapsamında Kültür Merkezi’nde Düzceliler ile bir araya gelen Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, teknolojinin çok geliştiğini ama tıbbın henüz gelişmediğini söyledi.

Yediğimiz her şeker ile içtiğimiz her şekerli-gazlı içeceğin vücuda zarar verdiği üzerinde de duran Karatay’ı dinlemek için gelen vatandaşlar salonu hınca hınç doldurdu.

Düzce Valiliği’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ve 8 güne yayılan Okur Yazar Buluşmaları etkinliği önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Etkinliğin bugünkü yazar konuğu hem kaleme aldığı kitaplar hem de beslenme üzerine yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay oldu.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda katılımcının yer aldığı programda Karatay, tıpla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

51 yıldır hekim olduğunu ve tıpla ilgili gelişmeleri Türkiye’ye getirmek için çok uğraştığını belirten Karatay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün dünyada teknoloji çok ilerledi ama tıp henüz ilerlemedi”

“Kalbe pil takılması gibi gençken gelişen teknolojiyi ülkemize getirmek için çok uğraştık ama iyi de oldu. Sonunda çok mücadele ile getirmeyi başardık. Bacaktan anjiyoyu ülkeye ilk ben getirdim ve o zamanki büyüklerimizi bana çok kızdı. Bacaktan anjiyo mu yapılırmış gibi tepkiler aldım. Beyindeki damarları kullanarak hasta besleme, hasta doyurma o tekniği bile Türkiye’ye getiren benim. Tabii ki bu çalışmaları halkım için yaptım ve hayırlı olsun. O zaman bile dediler ki doktor Canan halkı boğazlıyor. Bütün dünyada teknoloji çok ilerledi ama tıp henüz ilerlemedi. Modern tıp diye bir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Bu zehir bedeni mahveder”

Şekerin zararlarına da değinen Karatay, şu ifadeleri kullandı:

“Bu zehir bedeni mahveder. Neymiş bu tabii ki toz şeker. 2014’te Profesör Robert Lustig bile “Şeker kullanmayın, çöpe atın” diyor. Belki de 2015’te onun yaptığı araştırmada özellikle mısır şurubu şekerinin insan vücudunun her hücresi için beyaz şekerden yedi kat daha tehlikeli, daha zehir, daha toksit olduğunu göstermiştir. Çünkü yediğimiz her şeker, içtiğimiz her şekerli gazlı içecek vücuda zarar vermektedir”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.