DOLAR 32,4889 0.12%
EURO 34,7800 0.13%
ALTIN 2.491,261,19
BIST 9.529,77-0,01%
BITCOIN 2017952-0,53%
Düzce
18°

HAFİF YAĞMUR

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

2375 okunma

Karamahmutoğlu sülalesinin geleneksel buluşması gerçekleşti

ABONE OL
15/07/2019 14:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın Koçar köyüne kayıtlı olan geniş sülalelerinden Karamahmutoğlu sülalesinin geleneksel hâle getirdiği buluşmanın 7’ncisi Koçar köyünde gerçekleşti.

Bir kolu Ordu Ulubey’de olan diğer kolları Düzce Konuralp ve Düzce Çamköy’de olan geniş sülalenin Koçar köyünde gerçekleşen geleneksel buluşmasında, birlik ve beraberliklerinin devamı için kuran tilaveti yapıldı, dualar okundu.

Okunan duaların ardından 200 civarında olan konuk için etli ve nohutlu pilav ve tatlılar dağıtıldı. 

Sülale buluşmasında, ailenin soy kütüğünün içinde yer aldığı şecere panosu da konuklara gösterilirken, sülalenin yeni fertleri de isimleri panoya ekledi.

Karamahmutoğlu sülalesinin geçmişini araştıran ve kendisi de sülalenin bir mensubu olan Pamukkale Üniversitesi Tarih bölümü hocalarından Prof. Dr. Selahattin Özçelik de büyük buluşmada yer alan isimdi.

Sülale ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Prof. Özçelik, köken olarak Horasan Yesi türklerinden olduklarını ve Hoca Ahmet Yesevi’nin yarenlerinden olduklarını söyledi.

Sülale araştırmasının bir tesadüfle başladığını belirten Prof. Özçelik, internet sorgulaması sırasında Koçar köyü sakini Kerem Sönmez ile karşılaştıklarını ve o günden sonra birlikte yaptıkları araştırmalar neticesinde sülale buluşmasına ön ayak olduklarını ifade etti.

Karamahmutoğlu sülalesinin köklerini araştıran Koçar köyünden sülaleye mensup Kerem Sönmez ise yaptığı açıklamada, tarihe ilgi duyduğu için atalarının izini sürdüğünü ve yıllar içinde topladığı bilgilerle soyağacı panosunu ortaya çıkardığını söyledi.

Kerem Sönmez, bu yıl 7’ncisini düzenledikleri sülale buluşmasını bundan sonraki yıllarda da sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Birlikte yenen yemekler ve ardından yapılan sohbetler sonrasında sülale buluşmasına katılan konuklar toplu hatıra fotoğrafları çektirdi. 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.