DOLAR 32,4143 0.16%
EURO 34,7939 -0.13%
ALTIN 2.395,36-1,11
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19046432,04%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

631 okunma

Kalbi Sağda Atıyor!

ABONE OL
12/10/2017 14:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da 13 yıl önce karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede, iç organlarının ters tarafta olduğunu öğrenen Gülseren Ayıntap, zaman zaman gittiği hastanelerde sıkıntı yaşıyor.

Akçakoca’da  13 yıl önce karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede, iç organlarının ters tarafta olduğunu öğrenen 37 yaşındaki Gülseren Ayıntap, üzerinde bu durumunu anlatan herhangi bir materyal taşımadığı için zaman zaman gittiği hastanelerde sıkıntı yaşıyor.

Gülseren Ayıntap, gazetemize yaptığı açıklamada, tıpta “Situs İnversus Totalis” olarak adlandırılan durumunu, 13 yıl önce gittiği hastanede tesadüfen öğrendiğini söyledi.

Bu durumdan endişelendiğini ifade eden Ayıntap, “13 yıl önce karın ağrısıyla gittiğimde doktor kalbimin sağda olduğunu söyledi. Böyle bir şey duyunca korktum. Kalbim sağda, sağdaki organlarımın solda, soldakiler de sağda. Öyle bir genetik farklılık var. Bu da bir Allah vergisi. Allah’a şükür hayattayım.” dedi.

“Kalp grafisi çektirdiğimde kalp atışlarımı duyamadılar”

Organlarının ters yönde olduğunu öğrendikten sonra birkaç kez doktora gittiğini ve her doktorun bu durumu şaşkınlıkla karşıladığını, bu durumun özellikle röntgen sonuçlarının değerlendirilmesi sırasında yaşandığını anlatan Ayıntap, “Kalp grafisi çektirdiğimde kalp atışlarımı duyamadılar. Elektrot kablosunun yerlerinin değiştirmeleri gerektiğini söyledik. Doktorları röntgen filmini ters çevirmeleri konusunda uyarıyorum” diye konuştu.

“Doktor kalp atışlarım olmadığı için öldü sandı”

Acil olarak hastaneye gitmesi halinde doktorların organlarının terste olduğunu bilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Ayıntap, şunları kaydetti:

“Daha önce bileklik yaptırdım. Latin harfler olduğu için pek faydası olmadı. Kolye yaptırsam da fark etmeyecek. Çipli kimlik kartlarında böyle bir düzenleme yapılmasının iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü birkaç kez acil olarak doktora gittiğimde tomografiye girdiğim zaman doktor, kalp atışlarım olmadığı için öldü sanmış.”

İç organları ters tarafta; hayata da tersinden bakıyor

Akçakocalı Gülseren Ayıntap (37) iç organları ters tarafta olduğu için hayata da tersten bakıyor.

İç organlarının ters yerlerde olduğunu yaklaşık 4 sene önce öğrenen Ayıntap, bu gerçeği öğrendikten sonra olaylara farklı bir bakış açısıyla bakıyor.

‘’Mecazî anlamda kalpsiz biriyim’’

İç organları ters tarafta olan Ayıntap: “Kalpsiz misin diyorlar bana. Bende evet kalpsiz olabilirim. Zaten kalbim yerinde değil. Sağ tarafta diyorum. Ben de artık dalga geçiyorum, onlar da…’’

Ayıntap, gazetemize yaptığı açıklamada, organlarının yerlerinin bir ayna gibi ters yerlerde olduğunu, bu gerçeği ise yaklaşık 4 sene önce tesadüfen öğrendiğini söyledi.

Organlarının ters yerlerde olduğunu Ankara’da bir hastanede öğrendiğini, öğrenince de şok olduğunu vurgulayarak,”Bu zamana kadar bilmiyordum. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gittim. Üroloji doktoruna yönlendirdiler. Orada bana solda 3 böbreğimin olduğunu söylediler. Doktor ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığı için farklı bir doktora yönlendirdi. Kardiyoloji doktoruna gittik. Orada doktor bana kalbimin sağda olduğunu söyledi. Aynı günde iki farklı şey duyunca başka doktora gitmekten ziyade eve geri döndük. Sonra Ankara’da bir hastaneye gittik. Oradaki doktor iç organlarımın ters yerlerde olduğunu söyledi. Böyle bir şey duyunca bende korktum. Kalbim sağda, sağdaki organlarımın solda, soldakiler de sağda. Öyle bir genetik farklılık var. Buda bir Allah vergisi. Allah’a şükür hayattayım ” dedi.

‘’Yaşamsal olarak bir sıkıntım yok’’

Yaşamsal olarak herhangi bir sıkıntısının olmadığını ifade eden Ayıntap, “Sadece normalde yattığımız zaman sağ tarafa yatarken saat gibi kalbimin sesini dinliyorum. Ondan dolayı bir kaç sefer doktora gittim. Başka bir rahatsızlığım yok çok şükür. Bir kaç kez sıkıntı çektim. Hastaneye gittiğimde, doktora söylediğimde böyle bir şeyi bilmediklerini söylediler. Örneğin Film falan çektirdiğimde doktorların filmlere ters bakmaları gerekiyor. Onun açıklamasını öncesinde kendilerine yaparak uyarıyorum. Bir gün kalp grafiği çektirdiğimde kalp atışlarımı duyamadılar. Elektrot kablosunun yerlerinin değiştirilmesi gerektiğini öğrendiğimden uyarımı yaptım. Kabloların yerlerini değiştirdikten sonra tedaviye başlayabildiler ” diye konuştu.

Acil olarak hastaneye gitmesi halinde müdahale edecek doktorların organlarının ters tarafta olduğunu bilmeleri hekimlerin kendisine bazı tedbirler önerdiğini belirten Ayıntap şunları söyledi:

“Daha önceden bileklik yaptırdım. Üzerinde yazan cümle Latince olduğu için bazı doktorların anlayamama ihtimallerinin olabileceğini öğrendim. Yine de yaptırıp bileğime taktım ama bir faydası olmadı. Kolye yaptırsam da fark etmeyecek bunu da anladım’’

‘’Yeni kimlik kartlarında bize göre bir değişiklik olmalı’’

Devletin yeni kimlik kartlarında sağlık ibaresinin yer almasının kendilerinin sorununa bir nebze çözüm olacağını ifade eden Gülseren Ayıntap, ‘’ Kimliklerin değişmesi ile ilgili bir düzenleme varmış. Kimliklerde sağlıkla ilgili uyarı olursa bizim için daha iyi olacağını düşünüyorum’’ dedi.

Birkaç sefer tomografi çektirdiğini söyleyen Ayıntap, tomografi çekimleri sırasında doktorun kalp atışları olmadığı gerekçesiyle kendisini öldü diye içeriden çıkarttığını da tebessümle anlatarak, ” Artık ben de bu tür durumlara alıştım Hayata tersten bakıyorum” şeklinde konuştu.

Ayıntap, ‘’organlarım ters yerlerde olduğu için mi bilemem ama iyi olan şeylere bile tersten bakıyorum” diyerek şunları söyledi:

“Psikolojik olarak mı yoksa bu olay nedeniyle mi bilmiyorum ama olaylara hep tersten bakıyorum. Bir şeyin iyi olduğunu biliyorum mesela, ama hep o iyi şeyin tersini düşünüyorum. Bir yerde organlardan bana sirayet eden şüpheci bir tersten bakış açısı geliştirdim zamanla. Yakınlarım hâlâ alışamasalar da bu durum benim için artık normal bir şey gibi.’’


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.