DOLAR 32,4513 0.11%
EURO 34,5075 0.02%
ALTIN 2.469,00-0,56
BIST 9.540,68-1,44%
BITCOIN 2057991-3,94%
Düzce
29°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

250 okunma

“KADINLAR İÇİN EYLEM PLANI” TANITILDI

ABONE OL
09/03/2018 17:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kadınlar Günü’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programa katılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden Başarı Belgesi aldı.

Programda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve kadınlar için yeni bir yol haritası sunan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı tanıtıldı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı”nın tanıtıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” programına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve çeşitli alanlarda başarıya ulaşmış kadınlar katıldı.

Göç ve Kadın konulu fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan ve “Kadınlar Güçleniyor, Türkiye Güçleniyor” başlıklı film gösterimiyle devam eden programda, filmde yer alan başarılı kadınlar kısaca görüşlerini dile getirdi.

Başarıdaki en önemli kriter: Kadınların istihdamı

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üstünlük duygusu nedeniyle kadına kötü muamele eden, hatta cana kıyan anlayışa karşı mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek, mevzuattaki eksiklikleri tamamladıklarını ve gerekli güncellemeleri yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

Başarıdaki en önemli kriterlerinden birinin kadınların istihdamdaki yeri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, doğum izninden, çocuk bakım hizmetlerine kadar her alanda kadınların taviz vermeden çalışmalarına devam etmelerini sağlayan düzenlemeler yaptıklarını sözlerine ekledi.

“Eylem planı 5 temel politika alanında yürütülecek”

Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile bu konuda çalışan tüm tarafların işbirliği içinde hareket etmesinin amaçlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu çalışmanın bir politika rehberi ortaya koyduğunu dile getirdi. Eylem planının; eğitim, sağlık, ekonomi, karar alma mekanizmalarına katılım ve medya olmak üzere 5 temel politika alanında yürütülecek faaliyetlerin kılavuzu olduğunu söyleyen Erdoğan, bu belgeyi çok önemli gördüğünün altını çizdi.

“İstihdamda kadın oranı arttırılacak”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım, kadınların ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmasının çok önemli olduğunu belirterek, istihdamda kadın oranının arttırılacağını, farkındalık eğitimlerinin yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Kadınlara sunulan sağlık hizmetlerini daha da geliştireceklerine işaret eden Binali Yıldırım, medyada kadın konusuna duyarlılığa devam edeceklerini söyledi.

“Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum”

“Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı”nıyla ilgili tanıtım filminin de paylaşıldığı programın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlık olarak Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile Türkiye’nin kadınları için yeni bir yol haritasını sunduklarını dile getirdi.

“Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum”

ilkesinin gereği olarak bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, 2023 hedeflerine ilerlerken, kadınları daha da güçlendirecek adımlar attıklarını belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü programının sonunda, “Kadınlar Güçleniyor, Türkiye Güçleniyor” başlıklı kısa filmde yer alan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve başarılı kadınlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.