DOLAR 32,4584 -0.11%
EURO 34,7681 -0.65%
ALTIN 2.434,32-0,06
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062557-2,02%
Düzce
17°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

421 okunma

KABOTAJ BAYRAMI’NDA ”KARGAŞA” HAKİMDİ

ABONE OL
14/04/2020 03:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. Yılı, Hükümet Meydanı’nda ve iskelede düzenlenen törenle kutlandı.

Her yıl düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramına Düzce Protokolü ilgisiz kaldı.

Her yıl düzenlenen ve Vali olmasa bile Vali yardımcılarından birinin katılım sağladığı Denizcilik bayramına bu sene İl protokolü kayıtsız kaldı.

Düzce’nin denize açılan tek kapısı olan Akçakoca’da gerçekleşen Denizcilik Bayramı’na Düzce’nin diğer ilçe belediye başkanları ve yöneticileri de ilgi göstermezken, ortaya çıkan bu tablo, bir kez daha Akçakoca ile Düzce ve ilçeleri arasındaki ayrışmaya işaret etti.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, saat 16.00’da Hükümet Meydanı’nda bir çelenk sunum töreni gerçekleşti.

Düzenlenen çelenk sunum törenine, Kaymakam Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İGM Başkanı Ayfer Yılmaz ve daire amirleri katıldı.

Kaymakam Öztürk’ün çelenk sunumu sonrası yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile resmi tören sona erdi.

Buradan gösterilerin yapılacağı barınak içine gidildi…

 

İlçe protokol üyeleri ve katılımcılar, deniz şehitleri adına ruhları şadolsun temennisinde bulunarak iskeleden denize çelenk bıraktılar.

Yarışmalar öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Denizcilik ve Kabotaj bayramının adına yaraşır bir şekilde kutlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını, İlçe Spor müdürlüğü ile birlikte bu sene programa yeni yarışmalar ekleyerek uzun sürecek bir program hazırladıklarını söyledi.

Kaymakam Öztürk ise yaptığı konuşmada, Kabotaj hakkının alınmasının önemine, Akçakocalı kaptanların kurtuluş yılları zamanında İstanbul ve Rusya’dan Anadolu’ya silah sevkiyatı yaptıklarına ve onların anılarına Akçakoca’da bir anıt yapıldığına dikkat çekerek, “Daha coşkulu kutlanması için Belediyemiz, Balıkçı kooperatifimiz , Yelken Kulubümüz, Gençlik spor ve Milli Eğitim müdürlüğümüze teşekkür ederim“ dedi.

Her yıldan farklı etkinliklerin programa alındığı görülen kutlamalarda yapılacak yarışmalara çok yoğun bir katılımın olduğu gözlendi.

Önemli tutarda para ödülü kupa ve madalyaların verildiği yarışmalar çekişmeli ve zevkli geçti.

Güzel geçen yarışlara maalesef skandal hatalar da damgasını vurdu.

Yüzme yarışmalarında masa hakemleri ile start hakemlerinin uyuşmazlığı sonucunda, İstiklal marşının okunduğu sırada yarış başlatıldı. Ayrıca ardından üç kez yanlış start verilmesi, tekrar tekrar tekneye binen yüzücüleri sıkıntıya soktu.

Çok yoğun bir izleyicinin katıldığı buna karşın iskelenin ve hakem masasının çevresinin vatandaşlardan arındırılmaması önemli oranda kargaşaya neden oldu.

Yarışmacıların karaya ayak bastıkları noktalarda kaygan zemin yüzünden sık sık düşerek yaralandıkları görülmesine rağmen, bu konuda hiç bir tedbir alınmamış olması izleyicilerin tepkisine neden oldu.

İskele ve civarında meydana gelen kargaşaya müdahale edecek zabıta ve kolluk güçlerinin yetersiz kaldıkları ya da defalarca anons edilmesine rağmen müdahale etmedikleri dikkatlerden kaçmadı.

Vatandaşlar, girilmemesi gereken bölgelere, tehlikeli noktalara sadece kendileri gitmekle kalmadılar; çocuklarını da götürdüler.  Kuralları ve yapılan uyarıları dinleyen olmayınca kargaşa hakim oldu.

Yarışmaların sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları Kaymakam Öztürk, Başkan Yemenici ve ilçenin protokol mensupları tarafından verildi.

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.