DOLAR 32,5656 0.15%
EURO 34,7987 0.33%
ALTIN 2.414,17-0,75
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21611640,32%
Düzce
22°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

356 okunma

İYİ Partili İBB üyesi Yıldız’dan Hasançavuş köyüne internet hizmeti

ABONE OL
22/02/2021 11:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Akçakoca ilçe başkanı Behçet Alkan Lokum’un geçtiğimiz günlerde Akçakoca’nın Hasançavuş köyündeki internet sorununu gündeme taşımasının ardından gözler köyde internet altyapısını kuracak olan Telekom’a çevrilmişti. Yıllardır çeşitli vesilelerle internetsiz bırakılan köye yardım elini uzatan ise yine İYİ Parti oldu.

İYİ Parti ilçe başkanı Lokum’un son dönemlerde yerel gündem üzerine ele aldığı sorunlar, nasıl oluyorsa çözülmesi konusunda öncelik kazanıyor. Belediye’den merkezi yönetimin uygulamasına kadar,  vatandaşların eksik buldukları her hizmeti ya da halkın taleplerini anında çözüm imkanına kavuşturmaya çalışan Lokum’un Akçakoca’ya son yaptığı katkı, Hasançavuş köyündeki internet sorununun derhal çözüme kavuşturulması oldu.

Köyde görülen internet sıkıntısının vatandaşlar ve özellikle uzaktan eğitimden yararlanan öğrencilerin hayatını zorlaştırdığını öğrenir öğrenmez bu sorunu sosyal medya hesabı ve basın mensupları aracılığıyla görünür hale getiren başkan Lokum, bununla da yetinmeyip sorunu partisinin genel merkez yönetimine ulaştırdı. 

Lokum’un talebi, diğer meselelerde olduğu gibi İYİ Parti üst yönetimleri tarafından hızlıca değerlendirildi ve çözümü için düğmeye basıldı. Bu sürecin sonunda, Hasançavuş köyünde uzun zamandır yaşanan internetsizlik sorunu, İYİ Parti’nin İstanbul kent yönetici eliyle sorun olmaktan çıkartıldı.

Akçakoca’nın Hasançavuş köyü halkının talebi üzerine harekete geçen İYİ Partili İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Meclis Üyesi Taylan Yıldız, köye internet erişimini sağladı. Kamuoyunda internetçi abi olarak bilinen Taylan Yıldız ayrıca, ihtiyaç sahibi çocuklara tablet dağıttı. Yaklaşık 10 aydır internet erişiminde yaşanan sıkıntı nedeniyle eğitimden mahrum kalan kalan çocukların sesinin Düzce’den değil İstanbul’dan duyulması ise dikkat çekti.

Kamuoyunda İnternetçi Abi olarak bilinen İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, 10 ayı aşkın bir süredir internet bağlantısı kesilen, özellikle uzaktan eğitim nedeniyle en çok çocukların ve gençlerin mağdur olduğu Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Hasançavuş Köyü’ne uydu internet bağlantısı için harekete geçti.

Köye yeni bir internet verici kurduran Taylan, daha sonra da ihtiyaç sahibi gençlere, kendi olanaklarıyla sağladığı belirtilen 40 tableti dağıttı.

İnternet vericisinin köyün merkezinde bulunan caminin duvarına yerleştirilmesiyle çocuklar yeni tabletleriyle ilk internet deneyimlerini caminin içinde yaşadılar.

“İnternet hayattır”

“Sizce internet nedir?” sorusuna gençlerin “İnternet hayattır” demesi üzerine Taylan Yıldız “Gençler gelecekleri için neyin önemli olduğunu herkesten iyi biliyorlar. Gerçekten de internet eşittir hayat” ifadesini kullandı.

“İnternetsiz Köy Kalmasın” projesine hız vereceklerini söyleyen Yıldız, maddi katkı arayışında olduklarını ve bu güzel projeye destek verecek pek çok kurum, kişi ve sanatçının bulunacağından emin olduğunu kaydetti.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.